reklama

O tom, čo si odnášam

Dnes sa lúčim so Sinajom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Sú miesta, kde nájdeš to, čo si ani nevedel alebo nevedela, že hľadáš. Prirastú ti k srdcu, opantajú dušu, a pomyslenie na odchod bolí viac ako hojenie ďasien po nasadení implantátu. Ale vieš, že teraz je čas ísť inam.

Tentoraz skúšam odísť inak ako inokedy. Rozmýšľam, čo si so sebou odnášam, okrem kíl datlí a púštnej šalvie a mixéra, čo mi mama pred rokmi darovala na Vianoce a ktorý tu nechcem nechať. Mestečko Dahab má skvelú kombináciu Červeného mora s krásnymi koralmi a hneď za chrbtom je hora Sinaj, silná a krásna. Včera bola o dve ulice ďalej svadba, vyhrávala beduínska muzika a ja som nadávala, že kvôli bolesti hlavy nemôžem ísť, aj keď som pozvaná. Kamarát mi dal zmrzlinu posypanú bylinkami, čo mi mali pomôcť, a kamoška ma zavolala k sebe na babský večer. Na terase vial vánok, jedli sme čipsy a smiali sa na príbehoch a ja som cítila vďačnosť za to, že môžem práve toto zažívať. Cítila som sa bezpečne, počutá, slobodná a odvážna. Ľúbená priateľmi. A toto si so sebou odnášam. Kdekoľvek sa podarí takýto poklad nájsť, tam sa cítim doma. Je ťažké odísť, ale je obrovským požehnaním mať viac domovov. Ahoj Slovensko.

Marta Karchňáková

Marta Karchňáková

Bloger 
  • Počet článkov:  43
  •  | 
  • Páči sa:  76x

Píšem o svojich zážitkoch, dojmoch a pozorovaniach z ciest a z každodenného života. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu