reklama

Macík

Včera som bola v kine. Občas tam chodievam, lebo cena sa mi zdá neúmerne vysoká na kultúrny zážitok tohto druhu. A keďže som ten pravý komerčný typ, ktorý ide do kina aj kvôli pukancom, viete si predstaviť výslednú sumu tohto „úletu":)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

No ale vrátim sa k pointe. Chcelo sa mi ísť do kina, lebo som dlho nebola. Vybrať film nebolo až také ťažké, lebo som chcela vidieť nejakú komédiu. Názov filmu „Macík" mi prišiel tak strašne infantilný a od veci, že bolo vybraté:)

Úprimne sa ale priznám, že som čakala poloprázdnu sálu a osadenstvo minimálne o desať rokov mladšie ako som ja. Omyl, asi začnem čítať recenzie alebo čo. Vypredaná kinosála mi napovedala, že buď sú na tom všetci tak ako ja alebo to bude možno aj fakt dobrý film.

No neviem, či bol dobrý. Takéto veci neviem objektívne zhodnotiť, keďže každý sme iný a odborník vonkoncom nie som. Ale mne sa páčil. Až tak veľmi, že som nad ním rozmýšľala aj dnes.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prečo ma viedla komédia o chlapovi, ktorý vlastní plyšáka k takému zamysleniu? Pretože si myslím, že každý ma toho svojho macíka. Môže to byť kľudne nejaký kus hračky, ktorý máme celý život a pripomína nám detstvo. Ale tento film nebol len o takom nejakom plyšákovi. Pointa filmu bola v najlepšom priateľovi, ktorého máme už od malička a máme ho celý život. Raz sú krajšie chvíle, raz sú ťažšie chvíle. Niekedy sa stretávame častejšie, sú obdobia, kedy sa nestretávame vôbec. Ako to bolo v tom filme, tak je dôležité, aby tento náš najlepší priateľ „prešiel" aj u nášho životného partnera. A ako film ukázal a s tým sa úplne stotožňujem - nikdy niet výberu „buď ja alebo kamoš" - vždy sa dá mať oboch.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Trošku môže nastať problém - ako v tomto filme - keď náš najlepší priateľ nevedie zrovna usporiadaný život. Macík nám húli, pije a nosí do bytu štetky. Logicky to môže trošku nášho partnera nahnevať. Takisto by sa nášmu partnerovi zrejme nepáčilo, keby sme mali „na háku" naše povinosti a radšej by sme si išli s macíkom vypiť. Partner znenávidí macíka. Vy obviňujete macíka. Ale myslím si, že človek by s obviňovaním mal začať vždy od seba a v takejto nejakej pointe sa niesol aj tento film:)

Nuž bola som prekvapená, že z takejto blbosti (ako som tento film pôvodne nazvala) sa vykľula pozerateľná komédia. Donútila ma k zamysleniu sa a zhodnoteniu, že mám partnera, mám najlepšiu priateľku a mám dokonca aj plyšovú opicu Mukyho. Myslím, že som šťastný človek:)

Karola Pavlíková

Karola Pavlíková

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som normálny mladý človek, ktorý pracuje a stále verí, že poctivou prácou sa človek môže mať raz dobre:) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu