reklama

Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?

Jednou z posledných príležitostí vlády zanechať za sebou niečo úspešné sú reformy. So Sme rodina to ale nepôjde.

Dokedy bude koalícia fackovacím panákom Sme rodina?
Boris Kollár a Eduard Heger (Zdroj: SME - JOZEF JAKUBČO)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (20)

Niekde som čítala názor, že človeka až mykne, keď počuje spojenia “vláda odborníkov” alebo “potreba reforiem”. Sčasti tomu rozumiem - dostali sme sa do bodu, kedy takéto pomenovania vo verejnom diskurze nemajú takmer žiadny zmysel. Pretože sa nimi do nekonečna oháňajú takí, ktorých najsilnejšou stránkou je priniesť kopec balastu a žiadne funkčné riešenia, v horšom prípade aj skomplikovať prácu iných.

Už niekoľko mesiacov sa tu rozprávame o kľúčových reformách, či už ide o súdnictvo, nemocnice alebo národné parky. Časti veľkých povolebných plánov nabrali reálne obrysy. Ak si chce Heger odniesť aj iné politické body zo svojej stoličky ako tie negatívne, toto je jedna z posledných možností, ktoré má.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Napríklad tá reforma nemocníc sa nedá urobiť zo dňa na deň. Nemusím pripomínať, že všetci tí, ktorí na jej príprave roky pracujú, vedia, že jej schválenie je len prvým (hoci zásadným) bodom. Namiesto snahy o sľubovaný návrat “fungujúceho štátu” sme dnes svedkami toho, ako vládu štyroch strán s ústavnou väčšinou neustále sabotuje jeden z jej partnerov. OĽaNO, SaS a Za ľudí sú pokojne ochotní to znášať.

Boris Kollár sa ale nezmení. 

Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
Karolína Farská

Karolína Farská

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  85x

V roku 2017 založila iniciatívu Veľkých protikorupčných pochodov a po vražde Jána Kuciaka spoluzaložila iniciatívu Za slušné Slovensko. Absolvovala výskumnú stáž v americkom Hudson Institute a vyštudovala bakalársky program Európskych štúdií na Univerzite Komenského v Bratislave. Momentálne pokračuje v štúdiu Bezpečnostných štúdií so špecializáciou na technológie a spoločnosť na Karlovej Univerzite. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

reklama

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu