reklama

O tom, ako hudba zbližuje

The Backwards. Skupina, na ktorú niektorí ľudia hľadia iba ako na istý plagiát, ostatní ich považujú za jednu z najlepších skupín napodobňujúcich The Beatles. Nech je akokoľvek, včera večer sa Hlavná ulica v Košiciach zaplnila všetkými vekovými kategóriami. Legenda ešte žije.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Košickí beatlesáci sa vrátili do svojho rodného mesta a po dlhšej dobe opäť odohrali koncert v metropole východného Slovenska. Priznám sa, že toto som si nemohla nechať ujsť. Prakticky celé detstvo som vyrástla na pesničkách od The Beatles a to vďaka mojej sestre, ich veľkej fanúšičke. Takže aj keď patrím do tej mladšej generácie, melódie od chrobákov mi neboli neznáme. O skupine The Backwards som tiež čosi počula, ale nikdy som nemala možnosť zúčastniť sa na ich koncerte.

Samozrejme, fanatici tam už postávali od samého začiatkom. Nuž po prvých taktoch sa pridávali všetci okoloidúci. Známe melódie prilákali všetky vekové kategórie, od starších ľudí až po deti. Dokonca, aj mladí začali pomaly vychádzať zo svojich obľúbených podnikov. Košickí beatlesáci cítili každé slovo, ktoré spievali, prežívali každý takt, ktorý zahrali. V strede koncertu už ľudia naplno spievali s hudobníkmi a jasne dávali najavo, že im táto hudba nie je ľahostajná. Rockeri a metalisti začali tancovať. Ostýchavo sa na mňa pozrela žena vo veku mojej mamy, tancujúc vedľa mňa. Dopriala som jej povzbudzujúci úsmev. V publiku to vrelo, atmosféra sa gradovala. A členovia skupiny The Backwards si to proste tam hore užívali. Po prídavku nasledovala najlepšia bodka, akú som si vedela predstaviť. Ohňostroj. Ten len umocnil krásny pocit, ktorý mi títo chlapci včera večer darovali.

Po koncerte som mala normálne chuť vypýtať si autogram. Som rada, že existuje kapela, ktorá zachováva nesmrteľné tóny skupiny The Beatles. A taktiež si cením, že hrajú s najväčšou úctou k ich veľkému vzoru a zbližujú tak nás všetkých.

The Backwards vyzerajú ako beatlesáci, hrajú a spievajú ako beatlesáci. Priam neuveriteľne dokážu vytvoriť ilúziu, že legenda ešte stále žije. Vôbec sa nečudujem, že The Beatles vyvolávalo v tých časoch takú obrovskú hystériu. Je zaujímavé, že aj po skoro 27 rokoch od smrti Johna Lennona, si hudbu chrobákov pamätá tak staršia generácia, ako aj tá mladá. A som presvedčená o tom, že ju bude poznať aj tá, pre ktorú je teraz najväčším problémom na svete šnúrka na topánke.


Katarína Holečková

Katarína Holečková

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ak vás prestane baviť, že vás nikto nepočúva, vytvoríte si vlastný blog. Azda si vás aspoň niekto prečíta. Zoznam autorových rubrík:  ŠkolaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu