reklama

Corgoň liga vstupuje do záverečnej tretiny

pisane pre www.sportal.sk

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Vďaka novému hraciemu systému má našanajvyššia futbalová súťaž nepárny počet kôl, presne 33. Počas víkendu vstupujeročník 2007/2008 do poslednej tretiny. Pred nami je 11 kôl, ktoré rozhodnúo majstrovi a vypadávajúcom. Čierneho Petra má momentálne pevnev rukách AS Trenčín. Na opačnom konci tabuľky to také jasné nie je. Žilinua Artmediu delí jediný bod, čo sľubuje dramatické vyvrcholenie.

Nasledujúce kolo by na čele tabuľky nemalo ničzmeniť. Teda aspoň podľa papierových predpokladov nie. Žilinčania privítajúzdecimovaný Trenčín a Petržalka hostí nováčika zo Zlatých Moraviec. Pretoby ani jeden z favoritov nemal mať vážnejšie problémy získať tri body.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Zaujímavý súboj sa rysuje v Ružomberku,kam zavíta trnavský Spartak a s ním jeho verní fanúšikovia. Domácichpovedie už nový kormidelník LadislavJurkemik. Druhou jarnou trénerskou zmenou by mohlo byť odvolanie Borisa Kitku. Kouč Slovana má predsebou kľúčový zápas s Dubnicou. Ak ho nezvládne, na lavičke končí a s nímmožno aj niektorí futbalisti.

Na jar stále neporazená Nitra hostí predvlastnými priaznivcami Banskú Bystricu. V domácom drese sa zrejmepredstaví Róbert Semeník, na jarešte útočník Dukly.

MFKKošice – FC Senec - sobota, 15:00, na jeseň: 0:0 (doma),1:1 (vonku)

Domáci sa budú chcieť fanúšikom rehabilitovaťza minulotýždňovú prehru s Banskou Bystricou. Po prvýkrát v sezóneinkasovali na vlastnom trávniku tri góly. V sobotu popoludní nastúpiav pozícii mierneho favorita. Senec v jarnej časti zatiaľ príjemneprekvapuje. S piatimi bodmi po štyroch kolách pri Slnečných jazeráchzrejme ani nepočítali, ale mužstvo ukazuje, že so záchranou to myslí naozajvážne. Pred začiatkom jari by na východ Slovenska cestovali ako jasný outsider,lenže posledné výkony a výsledky naznačujú, že by Senčania nemuseli z Čermeľaodísť s prázdnymi rukami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Náštip:1

MFKRužomberok – Spartak Trnava - sobota, 15:30, na jeseň:2:0 (d), 2:2(v)

V ružomberskej kabíne sa toho počastýždňa udialo veľa. Trénerská stolička sa zlomila pod Přemyslom Bičovským, pri mužstve skončil i asistent Chaloupka. Hlavnou príčinou boli nevýraznévýsledky. Vedeniu došla trpezlivosť po domácej remíze 1:1 so Sencom. Novýmšéfom realizačného tímu MFK je LadislavJurkemik, asistentom bude ikona futbalu pod Čebraťom Viliam Hýravý. Bývalý kouč Žiliny, Interu či slovenskejreprezentácie bol poverený vedením tímu do konca sezóny . Cieľ je jasný –zlepšiť doterajšie výsledky a nazbierať oveľa viac bodov. Plány by sa malizačať plniť už v najbližšom súboji. Nebude to nič jednoduché. Trnavčaniadokázali zvíťaziť na Slovane a ich sebavedomie nabralo rastúcu tendenciu.Spartakovci budú s prehrou určite nespokojní, na Liptov cestujús ambíciami bodovať. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Náštip: 0

SlovanBratislava – ZTS Dubnica - sobota, 17:00, na jeseň: 4:1(d), 1:2(v)

Kľúčový súboj pre trénera „belasých“ Borisa Kitku. Ak jeho zverenciv sobotu nevyhrajú, bude si musieť zbaliť kufre a porúčať sa z Tehelnéhopoľa. Varovný prst nie je nasmerovaný len na trénerov, ale aj samotných hráčov,čo ich môže dostať pod ešte väčší psychický tlak. Ten na nich beztak spadol ponevydarenom derby s Trnavou. Víkendová prehra bolela o to viac, žeBratislavčania nedokázali udržať nádejné vedenie.

Dubničania sú akoby nezaujímavým tímom. Ichvýsledky neprinášajú žiadne výrazné prekvapenia. Nepodarilo sa im uhrať bodys dvoma najlepšími celkami, no s nižšie postavenými celkamineprehrávajú. Na jar získali síce len štyri body, ale hlavnou príčinou je ťažkýlos. Navyše sa ich priamo netýkajú záchranárske práce, preto môžu záverečnútretinu súťaže odohrať v pokoji. To platí aj o najbližšom zápase,v ktorom sa od Dubnice žiadne zázraky neočakávajú. Výhodou pre hostí bymohla byť aktuálna situácia v súperovej šatni.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Náštip:1

FCNitra – Dukla Banská Bystrica - sobota, 17:00, najeseň: 1:0 (d), 0:1 (v)

Nitrianske mužstvo na jar potvrdzuje, žejesenné výsledky neboli náhoda. Druhou polovicou ligy kráča zatiaľ bez prehrya pred súbojom s Duklou je v kabíne určite skvelá nálada.Špecifický zápas sa črtá pre RóbertaSemeníka. Veterán slovenských trávnikov sa postaví proti klubu, ktorý hopre ligový futbal objavil, a v ktorom strávil mnoho rokov svojej bohatejkariéry. Zo Štiavničiek bol vyhodený a aj preto sa bude chcieť bývalémuzamestnávateľovi „pomstiť“. Keď nie gólovo, tak aspoň víťazstvom Nitry.

Banskobystričania v poslednom koleprekvapili víťazstvom v Košiciach a o niečo podobné sa budúchcieť pokúsiť i pod Zoborom. Aj tu nastúpia v pozícii miernehooutsidera, čo by im mohlo vyhovovať. Spokojnosť by zrejme panovala ajs bodom. Uvidíme, aké prekvapenie nám Dukla prichystá tentokrát.

Náštip: 1

  

MŠKŽilina - AS Trenčín sobota, 17:30, na jeseň: 7:1 (d), 2:2 (v)

Ďalšia z povinných jázd pre obhajcovtitulu. Trenčín je doposiaľ jednoznačne najslabším celkom Corgoň ligya pre Žilinu by nemal byť problém poraziť ho. „Šošoni“ už minulý víkendzvládli podobný súboj so Zlatými Moravcami a dosiahli pohodlné víťazstvo4:1. Trenčania majú stále v živej pamäti prvý duel pod Dubňom,v ktorom prehrali potupne 1:7. Hoci sa mužstvo počas zimy poriadneobmenilo, ani zahraničné posily nedokážu nájsť recept na to, ako udržať ASv lige. Sedembodová strata na predposledný Senec sa zdá byť výrazná.Trenčínu nepraje ani los, veď po stretnutí so Žilinou ho čaká na vlastnomštadióne Banská Bystrica, a potom cestuje do Bratislavy za Starý most.Pomaly ale isto to vyzerá tak, že AS si môže zarezervovať miestenkuv nižšej súťaži.   

Náštip: 1

ArtmediaPetržalka – ViOn Zlaté Moravce - nedeľa, 10:30, najeseň: 5:0 (d), 3:1 (v)

Kolo uzavrie tradičná nedeľná dohrávkav Petržalke, kde domáci nastúpia v pozícii jasného favorita. Nič inéako víťazstvo pre nich neexistuje. Prípadná strata by mohla mať vážne následky,pretože už o týždeň cestuje Artmedia do Žiliny na možno kľúčový duel celejsezóny. Prípadné zaváhanie s ViOnom a následná prehra s majstromby mohli Petržalčanov stáť titul. Takýto scenár si však niktoz bratislavského klubu nepripúšťa.

ViOn pred sezónou mnohí odsudzovali na zostup,ale nováčik nazbieral dostatočný počet bodov na to, aby sa ho bojo záchranu bezprostredne týkal. Lenže v nedeľu s bodmi priveľmipočítať nemôžu. Pozícia outsidera je jasná a aj remíza by bola obrovskýmprekvapením. No lopta je guľatá a občas aj motyka vystrelí.

Náštip:1

 Tabuľka Corgoň ligy

1.

Žilina

22

17

3

2

50:20

54

2.

Artmedia

22

17

2

3

52:21

53

3.

Nitra

22

12

4

6

27:15

40

4.

Trnava

22

11

5

6

40:25

38

5.

Košice

22

10

4

8

28:25

34

6.

Ružomberok

22

8

7

7

31:31

31

7.

Slovan

22

8

3

11

28:30

27

8.

Dubnica

22

5

8

9

21:30

23

9.

B.Bystrica

22

5

7

10

24:28

22

10.

Zl.Moravce

22

5

5

12

17:41

20

11.

Senec

22

3

7

12

18:32

16

12.

Trenčín

22

2

3

17

21:59

9

Tomáš Kerak

Tomáš Kerak

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Čo na srdci, to na jazyku. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu