reklama

Čachtický polmaratón

Uplynulé leto bolo, až na jeho záver, plné slnečných lúčov, situácia celkom ustálená a hlavne vďaka tomu sa konalo mnoho spoločenských , ale aj bežeckých podujatí.

Čachtický polmaratón
Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Tak sa dialo aj v sobotu 21. augusta v Čachticiach, kde sa konal už 32. ročník miestneho polmaratónu.

Registrovať sa dalo on-line. Aj vďaka sponzorom som si ho odbehol aj ja s Monikou. Teplotu oproti minulému roku hlásili nižšiu, takže sme verili, že to zvládneme lepšie.

Presne o 16: 00 hod. odštartovalo presne 160 zapálených nadšencov behu.

Najlepšie to zvládol Miroslav Ilavský, pričom s krásnym časom 1:13:04 hod si jasne vybehal prvenstvo.

Medzi ženami to najlepšie zvládla Barbora Brezovská s časom 1:29:03hod.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podujatia sa zúčastnil aj nevidiaci Pavol Kéri s vodičkou Monikou Kočíškovou, ktorí to oproti minulému ročníku časovo skrátili a vybehali si s časom 2:01:46hod  pekné 104 miesto.

Polmaratón nie je jednoduchý, profil trate je mierne zvlnený, takže raz stúpanie, potom klesanie. Približne na deviatom kilometri sa prechádzalo na terénny úsek a aj dosť zúžený, k tomu oproti nám už bežali tí najrýchlejší, takže bolo treba spomaliť, aby sme to hlavne bezpečne zvládli. Teplota bola síce nižšia oproti minulému roku, no aj tak nám slnko na otvorených úsekoch nič nedarovalo. Je pravda, že prevýšenie na celej dĺžke trate je len 60 metrov, no spomínané slnko, k tomu moja vodička Monika po prekonanom vírusovom ochorení, pravdu poviem nebolo to ľahké, ale bojovali sme do posledných síl a finišujúcich 500 metrov sme to rozpumpovali, čo to dalo. Cieľom sme prebehli za obrovského potlesku a povzbudzovania fanúšikov. Tepy pomaly klesali, dych sa nám dostával do normálu a my sme si užívali eufóriu a fantastický pocit z prekonaného polmaratónu. Po chvíli nám zavesili na krk krásne medaile a pogratulovali k úspešnému dobehnutiu. To už prišli ku nám naši priatelia a spolu sme ešte tlieskali Bibke, Marekovi a ďalším dobiehajúcim bežcom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po čase začali vyhlasovať výsledky a už dobehnutí sa mohli občerstviť chutným gulášikom a pivkom alebo kofolou. Po vyhlásení tých najlepších sa losovala tombola, na ktorú sa nám podarilo prísť v momente, keď vyhlasovali moje meno a so šťastím som vyhral indukčný gril.

Pozdravenie a poďakovanie od organizátora pána Patrika Oprchala potešilo, ako aj pozvanie na nasledujúci ročník tohto pekného polmaratónu.

Taktiež pozdravenie sa so  známymi bežcami ako aj zoznámenie sa s novými.

Konečné foto a pobrali sme sa každý svojou cestou.

PS: ďakujem za všetkých, ktorí nás povzbudzujú, priateľov a bežcov ktorí nás motivujú a hlavne za to že môžem.

Pavol Kéri

Pavol Kéri

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  109x

Som nevidiaci športovec. Mám rád život, mám rád ľudí a v rámci svojich možností sa snažím žiť naplno. P.S.: Veľmi rád pečiem bábovky Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu