reklama

Liptovský polmaratón

Po dvojročnej odmlke sa ulicami Liptovského Mikuláša opäť bežalo. Stop-shop polmaratón písal už svoju 9 kapitolu.

Liptovský polmaratón
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Zaregistrovaných bolo 171 behuchtivých vytrvalcov. Výstrel, ktorý nás odštartoval, zaznel presne o 10:00hod.

Štartovalo sa priamo spred obchodného centra, potom podzemnou garážou a vybehli sme do ulíc mesta. Pokračovalo sa popri bývalých vojenských priestoroch ku železničnej trati, tam cesta odbočila doľava na Podtatranskú ulicu. Ďalej popri autobusovej stanici sme smerovali na mestskú časť Ondrášová. Popod železničný most až k cestnému mostu, pred ktorým sa stočilo prudko doľava a pokračovalo sa po cyklochodníku. Dvakrát sme križovali cestnú komunikáciu, kde to regulovali policajti. Bežalo sa až do Okoličného, kde sme to opäť prudko stočili doľava, pokračovali po chodníku, na konci opäť doľava a ešte niekoľko desiatok metrov k Liptovskej mliekarni, kde sme sa otočili a túto istú trasu späť do cieľa.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tento ročník bola trasa zmenená kvôli mostu, ktorý prerábajú a po trase, ktorá sa behávala po minulé roky, urobili obchádzku pre autá.

Najlepšie si s traťou poradil a dorazil ako prvý Pavol Bakoš z Oravy a to za krásnych 1h:12min:07s.

Medzi ženami to dobehla ako prvá Ivana Gajdošíková a to s časom 1h:33min:32s.

Behu sa zúčastnil aj nevidiaci Pavol Kéri s vodičkou Lilianou Hausnerovou, ktorí to zvládli za pekných 1h:57min:27s.

Super podujatie, počnúc prezentáciou, bezpečnými prebehmi cestnými komunikáciami (vďaka za reguláciu a dohľad aj príslušníkom policajného zboru), pitným režimom na trati, či občerstvením v cieli v priestoroch obchodného centra.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Trať nebola ťažká, ale ani úplne jednoduchá. Podtatranská ulica je dlhá a mierne zvažujúca sa, takže druhý, tretí kilometer pohodička, ale to má človek ešte aj veľa síl a energie. V pohodke to šlo stále, trochu bolo cítiť malé stúpanie do Okoličného, potom trochu nepravidelný terén pod nohami k mliekarni a späť na chodník. Teplota vzduchu bola 12 stupňov, takže na behanie ideálna. Kilometre ubiehali jeden za druhým, Lili ma musela dosť brzdiť, lebo tempo niečo cez 5 minút, čo sme mali zhruba na 14 kilometri bolo na odbehnutú vzdialenosť prirýchle. Zhruba 600 metrov pred koncom cyklochodníka, ktorý mierne stúpal, boli kilometre trochu cítiť, no bojovali sme. Po vybehnutí na cestnú komunikáciu to bolo o niečo lepšie, no po niekoľkých stovkách metrov nás policajti smerovali na chodník, ktorý nebol najrovnejší. Po ďalších stovkách metrov sme opäť zišli na cestnú komunikáciu a to bolo opäť lepšie. Na 18 kilometri sme prešli do chôdze, no to len pokiaľ som si dal magnézium proti kŕčom a opäť sme to rozbehli. No Podtatranská ulica, ktorá sa na začiatku zvažovala nadol, sa teraz pre zmenu dvíhala a trochu spomalila naše tempo. Aj keď sa cieľ blížil pomalšie, nevzdali sme to a bojovali až do konca. Zvládli sme aj úsek popri vojenských budovách, potom odbočili doprava, po niekoľkých metroch doľava a do podzemnej garáže. Po vybehnutí rovno, potom doľava, chvíľu rovno a opäť doľava, no tentoraz do cieľa, tak sme na to dupli a za veľkého povzbudzovania fanúšikov sme prebehli cieľom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V cieli nám na krk zavesili krásnu účastnícku medailu, pogratulovali sme mnohým kamarátom bežcom - Emilovi a Peťovi z Kysúc, Danke a Peti z Hrádku, Mariane, Jožkovi, ale aj víťazovi Paľkovi z Oravy. Doplnili sme tekutiny a tesne pred cieľom sme tlieskali a fandili ďalším dobiehajúcim do cieľa. Okrem iných aj Beátke Pončákovej, ktorá sa pre polmaratónsku vzdialenosť rozhodla prvýkrát. Psychickú a morálnu podporu jej robila skúsená bežkyňa a fantastická osôbka Janka Mrlianová a aj keď uzatvárali bežecký pelotón, polmaratónsku métu úspešne prekonali.  Vypočuli vyhlásenie výsledkov, pozdravili sa s ďalšími priateľmi a šli sa občerstviť chutným gulášikom do budovy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vďaka za pekne zorganizované bežecké podujatie, na ktorom sme sa mohli opäť stretnúť s mnohými bežeckými priateľmi a zoznámiť s novými.

Samozrejme srdečne blahoželám všetkým bežcom, ktorí sa rozhodli zmerať si sily na nie najľahšej, no o to krajšej bežeckej disciplíne.

Ďakujem vám priatelia.

Pavol Kéri

Pavol Kéri

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  109x

Som nevidiaci športovec. Mám rád život, mám rád ľudí a v rámci svojich možností sa snažím žiť naplno. P.S.: Veľmi rád pečiem bábovky Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu