reklama

Sweeney Todd

Nič pre slabé povahy a malé deti

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Bravúrny um Tima Burtona a grandiózny talent Johnnyho Deppa sa opäť zas ukázal v ich najnovšej spolupráci,filmovej adaptácií muzikálu Sweeney Todd,diabolský holič z Fleet Street.

Priznám sa,keď som si nedávno pred vzhliadnutím menovaného filmu prečítala jeho prezentáciu v istom časopise,kde citovali režisera Burtona,keď prišiel na plac,že v tomto filme bude veľa krvi,nečakala som až natoľko brutálne a zaroveň grotesktné scény naozaj plné striekajucej krvi.

Bohužiaľ patrím k ľuďom,čo pohľad na krv neznášajú príliš hrdinsky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Začiatok filmu sa môže zdať trocha nudný a otrepaný,ako už v mnohých filmoch natočených v prostredí Londýna,aj tu bola táto metropola vykreslená v období,kedy tam bolo veľa zla,pretvárky,vrážd,špiny,podvodov a temna.Avšak keď nadíde čas prvej vraždy,prvého podrezaného krku,začína byť film oveľa pútavejší. Mne osobne v tej chvýli žalúdok spravil kotrmelec,jedno šťastie možno bolo,že som v ňom už od obeda nič namala a tak sa výlet na pohovor zo zachodom nekonal:-).Za nechutný považujem nápad pána Todda a pani Lovett,čo s telami tých,ktorý nasledovali potom.Vážne taký koláčik z ludského mäska by som radšej zdvorilo odmietla,tým vo filme však chutil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nešťastný osud Sweeneho Todda ma chytil za srdce asi až na konci.Jeho chuť po pomste mala pôvod v ohavnom čine istého sudcu,ktorý vykonal na jeho krásnej žene a dcére.Zaselpenosť touto pomstou ho hnala cez mnohé obete,ktoré potom končili v žalúdkoch Londýnčanov.A nakoniec ho dohnala k jednej osudovej chybe,vražde osoby,ktorú miloval.

Jeho osud sa ma dotkol preto až na konci,lebo až tam som pochopila podstatu jeho splínu a hnevu.Aj keď podľa slov mojej spolužiačky film skončil blbo,usúdila som,že to tak nie je,podľa mňa skončil šťastne,svojím spôsobom,tí,čo mali prežiť prežili,tí čo nie,tak nie. Áno zprvu môže byť sklamaním smrť mnohích z hlavných hrdinov,ale aj tak je to film s happyendom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Viac neprezradím,treba vidieť.

Mnohí ľudia odsudzujú muzikály,ale tento aj keď tam je skoro každá replika spievaná,tým nič nestratil.Obzlášť ma upútal hlas Johnnyho Deppa,tento človek má snaď na všetko vlohy:-).Bol to asi ten najlepší výkon zo všetkých tamojších spevákov.Ten entuziazmus akým Johnny hrá je aj na 10 oskarov.

Film odporúčam každému fanúšikovi práce Tima Burtona a talentu Johnny Deppa.Tým čo pozerajú priveľa hollywoodskych krvákov sa bude film zdať asi príliš nudný a slabý,ale aj tak si ho pozrite.

Lenka Keszeliova

Lenka Keszeliova

Bloger 
  • Počet článkov:  15
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som zásadový človek,ale zároveň hrozný lenivec,ktorý má hlavu stále v smútku,preto sa snažím nebyť dlho sama a na jednom mieste,aby som nemala čas na splín:-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu