reklama

Výlet do Stredozeme

Minulý víkend som strávila v spoločnosti elfov, hobitov a všakovakých iných obyvateľov Stredozeme. Tí sa stretli 10.-12.11. v hoteli Esperanto v nemeckom meste Fulda na už piatej RingCon – podujatí pre fanúšikov Tolkiena a jeho sveta.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Za svoju účasť natejto akcií vďačím skutočnosti, že sme tam boli odprezentovať náš hernýprojekt. Bola som vopred pripravená na určité percento ľudí v kostýmoch,prekvapilo ma však, že táto hodnota sa nesporne blížila k 80ke. Človek v „civile“sa mohol cítiť ako naozajstný exot. Kostýmy najrôznejších stvorenítolkienovského sveta boli z veľkej časti vlastnoručne vyrobené a prepracovanédo najmenších detailov. K tomu samozrejme patrili aj vhodne upravené vlasy (uniektorých elfov dokonca vlastné!) a make-up – či skôr bodypainting, tak ako vprípade jednej temnej elfky ktorá bola od hlavy až po päty pomaľovaná čiernoufarbou. Najväčšiu obeť v tejto súvislosti museli priniesť hobiti – tí„najtrvdší“ prišli aj napriek vonkajším teplotám pod 5 stupňov a celodennémumiernemu poprchaniu bosí... Najprv sme si mysleli, že majú topánky odložené vbatôžtekoch, po krátkom pobyte vonku sme ich však videli cupitať naboso poasfalte aj mimo budovy.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Okrem takéhotopléna na prezentáciu svojich kostýmerských schopností poskytuje toto podujatieaj mnoho sprievodných prednášok na veľmi široko poňatú tému Pán prsteňov. Medzilektormi sa objavujú okrem zanietených laikov aj vysokoškolskí profesori.Zainteresovaný elf či hobit si tak mohol predobedom vypočuť prednášku na tému„Drogy a podobné látky v Pánovi prsteňov“, prejsť sa pomedzi predajnýmistánkami a nakúpiť si kožené doplnky, zbrane, šperky a iné potrebné predmety,medzitým sa potúžiť medovinou a zahrať si počítačovú hru a večer si vypočuťkoncert svojej obľúbenej kapely. Ak mu sily stačili mohol sa zúčastniť ešte ajkurzu šermu či elfských tancov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


Najväčším ťahákomRingCon je ale každoročne možnosť stretnúť sa a pokecať si s niektorým z hercovfilmového spracovania trilógie. Keďže sme mali možnosť zúčastniť sa otváraciehoceremoniálu celej akcie, neušla nám ani reakcia fanúšikov na príchod týchtoviac či menej známych protagonistov filmu. Tá sa vyvíjala priamo úmerne kmožnosti spoznať rolu daného herca vo filme voľným okom – t.j. kým bol potleskpri úplne neznámom predstaviteľovi pätnásteho orka zľava v 45.minúte druhéhodielu ešte znesiteľný, reakciu pri príchode Mirandy Otto a Seana Astina možnopopísať už len ako frenetické škriekanie asi dvoch tisícok prevažne ženskýchfanyniek, hodné minimálne koncertu Robbieho Williamsa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


Napriek miernešialenému a svojskému publiku som z tejto akcie odchádzala s príjemným pocitom.Medzi všetkými tými orkmi, elfmi, kráľmi a čarodejníkmi si boli všetci aspoň nachvíľu rovní. Nikto nehľadel na to, či je jeho proťajšok starý alebo mladý,malý alebo veľký, tučný alebo chudý, keďže v Stredozemi si svoju úlohu moholnájsť každý. Všetci sa jednoducho snažili na tri dni oživiť ríšu, v ktorej vosvojej fantázii žijú. Podarilo sa im to.

Daniela Klementová

Daniela Klementová

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nastávajúca literárna komparatistka, momentálne zakotvená v marketingu zábavného softvéru, so záujmom o staré aj nové média, jazyky a kultúry, žijúca ľavej a pravej komore srdca Európy. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu