reklama

čaká nás referendum, tak čo o tom treba diskutovať, či isť, alebo nie.

V prvom  rade, boli splnené všetky podmienky na vyhlásenie referenda podľa našej Ústavy, dokonca opečiatkované Ústavným súdom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Teraz sme na rade my, občania Slovenskej republiky, ktorí si ctíme náš demokratický systém. To, že p. Dubovcová vyhlási, že ona bude hlasovať vo všetkých otázkach proti, to jej vyplýva z jej povinnosti – z jej funkcie ako štátneho zamestnanca, ale voliť pôjde. A ja o tom tu chcem môj príspevok priniesť. Referendum nie je o tom, že mňa samé nezaujíma. V ňom sú otázky na mňa, či s nimi súhlasím, alebo nie.

 Čo sa týka otázok, každý sme vyrastali v rodine, nikto nespadol z neba, preto každý má skúsenosti či kladné, či záporne, preto môže sa rozhodnúť, ktorý ten požadovaný „symbol“ zakrúžkuje. Je fakt, že už v rodinách bude treba sa zaoberať výchovou, keď nechceme, aby sa spoločnosť dostala do záhuby morálne.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo sa týka povinnosti, či isť, alebo nie isť zakrúžkovať referendové otázky. Článok Ústavy Slovenskej republiky Čl. 94 uvádza : Každý občan Slovenskej republiky, ktorý má právo voliť do Národnej rady SR, má právo sa zúčastniť na referende. Ako strašne sme sa tešili, keď bola prijatá táto ústava, že konečne bude u nás zavedený demokratický systém. Stále nadávame, že vláda, parlament, porušujú ústavu a teraz, keď príde referendum, ktoré presadili ľudia ho budeme ignorovať? 

Jozef Kolesár

Jozef Kolesár

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

dôchodca ktorý má záľubu v histórii rodiny ,rodiska, Slovenska, prvej a druhej svetovej vojny a vývoj nášho národa od vojny po dnešok. Prajem príjemné čítanie môjho blogu Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu