reklama

Už od detstva som vyrastal s pocitom, že otec, dedina, Slovensko atď. je moja - naša...

Naše nie preto, že len som čakal, že som či v rodine, v závode i postupne v živote a potom zariadení soc. služieb „dostanem“, ale že aj ja sám „dávam.“

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Základnou myšlienkou človeka, pokiaľ sa pamätám je, že máme „zveľaďovať“ zem, na ktorú sme sa narodili. Vzorom nám boli naši predkovia a generácie, ktoré sme vychovali mi sú našou vizitkou. Nesťažujme sa, nenariekajme, nenadávajme na nikoho. V prvom rade odporúčam každému z nás zamyslieť sa sám nad sebou.

Kde sa podeli tí dobrí ľudia zo Slovenska, ktorých vždy spomínajú naši ľudia, ktorí sa vracali zo sveta a hovorili, že predsa len doma je najlepšie, že tu u nás sú ľudia najlepší. Ja som to počúval celý život. Kto mi to vysvetli? Kde sa urobila chyba, že sme sa tak skazili? Že by to bola tá honba za peniazmi? Alebo tie vytúžené otvorené hranice, tá vytúžená demokracia? Peter Kreeft v knihe Tri filozofie života uvádza: „Z 21 veľkých civilizácií, ktoré existovali na našej planéte podľa Tooynbeehovho sčítania, tá naša, moderná západná civilizácia je prvá, ktorá nemá ani neučí svojich príslušníkov nijakú odpoveď na otázku, prečo existujú.“ Škoda, že sme sa dali viac na filozofovanie života ako na prakticky, skromný život, ktorý vždy svedčil nám Slovákom viac, ako terajšie podvádzanie, ohováranie, podozrievanie a s toho plynúci hnev medzi ľuďmi.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

To, v čo sa zvrhlo mimoriadne zasadanie nášho parlamentu na prelome 45 a 46 týždňa t.r. nemá nič spoločné z demokratickým jednaním. Je to hanba pre Slovenský parlament a dlhú dobu sa o ňom bude hovoriť ako o temnom zasadaní, ktoré si budú každá strana vytýkať. Zároveň si z nás budú robiť posmech vo všetkých štátoch sveta. Škoda, môžeme si vyberať do ďalšieho parlamentu poslancov, predviedli sa nám, tak nech nás propagujú aj naďalej. Mame to v rukách.

Jozef Kolesár

Jozef Kolesár

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

dôchodca ktorý má záľubu v histórii rodiny ,rodiska, Slovenska, prvej a druhej svetovej vojny a vývoj nášho národa od vojny po dnešok. Prajem príjemné čítanie môjho blogu Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu