reklama

Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta?

„Klamstvo môže obehnúť polku sveta, zatiaľ čo pravda si práve obúva topánky.“ Mark Twain.

Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta?
Písmo: A- | A+
Diskusia  (54)

O slobodu môžeme prísť veľmi ľahko - stačí byť ticho a prizerať sa ako vo verejnej diskusií počuť hlavne tých, ktorí majú skutočne máločo povedať. Zdá sa mi ako správna cesta na opakované nezmysly vecne reagovať, vyvracať tvrdenie jedno za druhým a poukazovať na argumentačné prešľapy. Žiaľ produkovať hlúposti, podporiť ich silnou emóciou je však rádovo jednoduchšie ako komplexne a vecne vysvetliť problém. Ide síce o nerovný súboj, ale nezdá sa mi, že vzdať ho by viedlo k zlepšeniu situácie.

Tentokrát tu máme video p. Mazureka, ktorý straší nežiadúcimi účinkami vakcín dátami, pričom v disclaimeri sa píše, že nerobte s tými dátami to, čo s nimi Mazurek robí. To ale Mazureka samozrejme nezastaví, lebo podstatné sú interakacie na facebooku, popularita… čo tam po ľudských životoch, vyčerpaných zdravotníkoch, zdevastovanej ekonomike a dlhodobých dopadoch na deti/mládež. Srdiečka, like-y a zdieľania sa počítajú. Však p. Mazurek?

Mazurek samozrejme nie je veľmi kreatívny a v podstate len kopíruje podobný hoax zo zahraničia spred troch mesiacov, ktorý agentúra Reuters vyvrátila tu: https://reut.rs/3qpFRXz (ak sa vám nechce pozerať moje dlhé video, tak článok je vo veľmi podobnej logike).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

“Najdojemnejšia” časť videa je tá, kde Mazurek rozpráva o totalitnom štáte, o tom, že mu záleží na každého ľudských právach a slobode.

Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
Pavol Koprda

Pavol Koprda

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  312x

Som štatutárom neziskovej organizácie., ktorá sa venuje práci s mládežou so záujmom o matematiku a fyziku. Dlhodobo sa zaujímam o témy vzdelávania, venujem sa neformálnemu vzdelávaniu a zážitkovej pedagogike. Okrem toho sa venujem práci s dátami a ich zrozumiteľnej komunikácii voči verejnosti. Počas pandémie som napísal na svojom facebooku množstvo textov ku Covid-19 z dátového pohľadu. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

reklama

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu