reklama

Chrapúň s egoistickým postojom

Stretla som realitu. Vyzerala očarujúco. Bola šarmantná, veselá, v očiach mala nedefinovateľnú iskru a zvláštne čaro. Zaujal ma jej závideniahodný fíling. Presvedčila ma už svojim pohľadom a mala som pocit, že v istých momentoch nemusí ani rozprávať, aby všetci naokolo uverili jej šťastiu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nikdy nestála na doskách,ktoré znamenajú svet, no mne sa zdalo, že nejakýten meter štvorcový tohto sveta doma má. Svoju roluživota hrala perfektne. Na všetkých pôsobila dojmomúspešnej ženy, ktorej by sa dalo bársčo závidieť.Aj ten jej, ju častuje lichôtkami: „ty moja božskáherečka“.

Hej, rozvoniava na dvadsať metrov, jeodetá v značkových handrách, tvár jejžiari vďaka kvalitnej kozmetike a snaží sa čo najvernejšiezahrať dokonalé šťastie, ale...

Ono, to šťaste, je neposedné,vrtkavé a na míle vzdialené od skutočnéhosveta. Chvíľu je... potom ho zase niet! Ona to vie, lebozdedila všetko nešťastie, ako sa dedia zelené oči. Životsa jej napriek tomu nezunoval. Sebavedomie je jej zaručenýmafrodiziakom do nových dní a jej tvorivosť odvahoupozrieť sa na život o jednu dimenziu vyššie, než je zvykom. Jejtúžba prebudiť k životu všetko, čoho sa dotkne jeneuveriteľne silná.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Nechápe len jedno, že právejej muž už necíti žiadne jej dotyky. Na začiatku to bolaskutočná láska. Plná nehy, milých slov,pohladení... Neskončila, keď prišli deti. Vlastne vtedyobaja zistili, že ich vzťah je ešte pevnejší a krajší.A potom...

Toľkí muži sa postavili naštart za lepšie platenou prácou, že ani on medzi niminesmel chýbať. Odišiel. Na mesiac, inokedy na dlhšie...

Ona? Pokúšala sa zvyknúťsi. Zahalila ju bezodná tma. Jej bolestivé výkrikyhrôzy a zúfalstva zrazu nikto nepočul. Ich životnapadol vírus. Udalosti sa začali zhusťovať. Túžbapo tučnom konte si obula sedemmíľové čižmy a ničiné už nebolo dôležité.

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Aby tej samoty nebolo málo,prišlo nešťastie, ktoré ju zrazilo na kolená.Alkohol! Keby mala takú moc...zakáže chľast!Racionálne ego ju presviedča o nezmyselnosti tohto nápadu,ale jej sa nezdá, že by to bolo až také divné,nepochopiteľné, naivné a neuskutočniteľné.Mnohí by jej nápad považovali za najvtipnejšiuhlúposť. Aké sú potom jej myšlienky, keď sa vduchu teší správe, že ten jej ešte neprídedomov?

Ona sa raduje, že doma bude ďalšíchdvadsať dní pokoj, aj keď vie, že je to od nej neľudskéa sprosté. Ale komu by sa páčili také príchody?

Domov sa vráti len na párdni, ako hrdina. Zo začiatku je všetko v pohode. Usmieva sa, akobyradosť len predstieral. Herecký sa vžije do roly chápajúcehoa milujúceho manžela a starostlivého otca. Druhýdeň ofrfle každú maličkosť a bezdôvodnú zlosťzapíja pivom. Vykašle sa na všetky povinnosti a hlasnoobjasňuje všetkým svoje právo na oddych. K večeruožije a svoje právo razom aj zrealizuje. Odchádza ksvojím. Zapadne v niektorej zadymenej krčme a plnýmidúškami degustuje pivný mok. Vtedy neodolá anitvrdému alkoholu. Poriadne sa ožerie. Domov sa vrátipo polnoci a vybliakava sprostosti po celom byte. Ovracia záchoda každá miestnosť, ktorú obdarí svojouprítomnosťou sa naplní nepríjemnou vôňou.Správa sa, ako chrapúň. Každému lezie nanervy. Jeho egoistický postoj k ostatným jeneznesiteľný.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

...len dva pivka som si dal...

Tak potúžený sa buďusmieva každej sprostosti, čo je ten lepší prípad,alebo vydáva zo seba všetku nahromadenú zlosť.Klasická alkoholová katastrofa opakujúca sakaždých dvadsať , či tridsať dní, nie je žiadnalahoda. Pre ňu, ten čas znamená, vydržať! Vydržať jehoniekoľkodňovú prítomnosť. Musí byť silnáako titán. Zvládnuť ťažobu, je dobrámotivácia do jej ďalších, pokojných dní.Nikdy sa jeho alkoholové mátoženie nezaobídebez hromženia, bez plaču, bez jeho konštatovania v úlohesilnejšieho, že aké úbohé a hlúpe smemy ženy. Vieme len všetko pokaziť...

Scenár sa opakuje vždy, aj keďpri odchode zaznievajú sľuby, že už nikdy viac!

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Ona nežije. Len prežíva.Najprv hrôzu a potom si dožičí aj štipku potešenia aradosti s deťmi. Snaží sa. Urobí aj nemožné,len aby nikomu nič nechýbalo. Tak veľmi sa snaží,ale tomu svojmu, čo „tvrdo“drie a zarába prachy, sanedokáže vzoprieť. Verí, že raz sa všetko zmení.Nechce, aby niekto vedel o jej utrpení.


Pozreli sme si do očí a už ničnebolo, ako predtým. Len krutá realita dala o sebevedieť. Tá zlodejka ľudského šťastia. Stáleje iná, akú by sme chceli. Navonok žiari šťastímvo vnútri sa zmieta a zvádza boj so životom. Realitasú krásne husle, vytesané z kvalitnéhodreva. Len na strunách z ľudského nešťastia aplaču, slák života nedokáže vylúdiť jedenčistý a ľubozvučný tón.


Doma som ešte dlho premýšľala,prečo...?

Prečo dnes musia otcovia odchádzaťza prácou ďaleko od rodiny?

Prečo ešte stále vídavamza bráničkou domu smutné šesťročnédievčatko, ktoré márne čaká autobus, čoprivezie jej mamu a otca z Čiech?

Prečo je toľko rozvodov?

A čo rodina? Dnes, tak veľmi krehkýa jemný zväzok, ktorému aj malé ťuknutieublíži a rozbije sa na milión kúskov.

Hľadela som z okna na chodník,plný detí. Pod nohy sa im plietli aj ich rozliaté sny.Podobali sa nepokojným oblakom a túžili preniknúťdo duší všetkých mám a otcov, aby bol svetpokojnejší, krajší,lepší...

Tatiana Koprivňáková

Tatiana Koprivňáková

Bloger 
  • Počet článkov:  38
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kto som? Človek...zhluk buniek...bytosť...humanoid...zvláštna zmes všetkého. Zoznam autorových rubrík:  Ľudské bolestiStratené ilúzieRozmarné fantazírovanieStrhujúce príbehyMoje lúskanieObrázky z ciest...a ešte všeličo iné...DetiKnihyRodinné tajomstváSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu