reklama

Výstražný štrajk učiteľov - kto klame a dezinformuje?

Výstražný štrajk učiteľov - kto klame a dezinformuje?OdboryKto klame- média (Pravda, Sme , atd.), alebo odboroví predáci? Pán Ondek, čo to tárate? Štrajk nebol dobre zorganizovaný, odboroví predáci nepočúvali  názory  radových členov odborov, resp. zástupcov školských odborových organizácií.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Výstražný štrajk učiteľov - kto klame a dezinformuje?

Odbory

Kto klame- média (Pravda, Sme , atd.), alebo odboroví predáci? Pán Ondek, čo to tárate? Štrajk nebol dobre zorganizovaný, odboroví predáci nepočúvali názoryradových členov odborov, resp. zástupcov školských odborových organizácií.
A o čom sa vlastne chystáte rokovať s vládou? O 3 požiadavkách , ktoré boli sformulované a predložené ministrovi školstva, medzi ktorými sa nachádza aj tá, týkajúca sa zvýšenia platov 1,2 až 2 násobne? Alebo o 10% zvýšení, ktoré tak ospevujú snáď všetky dostupné médiá a vo štvrtok večer už aj Vy? A prečo čakáte až do budúceho týždňa? Na koho strane stojíte? Ste na strane učiteľov, alebo ste proti nim?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

http://spravy.pravda.sk/strajkovala-vacsina-skol-odborari-ziadaju-10-percent-k-platom- p50-/sk_domace.
http://tv.sme.sk/v/25093/odbory-viacdnovy-strajk-by-bol-odvazny-krok.html
Učitelia žiadajú , aby ich práca bola adekvátne ohodnotená. Domnievate sa, že kvôli 10% učitelia 13.9. štrajkovali?

Štát a minister

Snáď si to myslí aj minister školstva Čaplovič. Ten minister, z úst ktorého sme doteraz počuli len výhovorky a plačlivé slová o tom, ako sa to nedá, že nie sú peniaze. Ale sú, pán minister, len trebachcieť ich nájsť. Zo Vašich slov o tom, že chápete požiadavky učiteľov, účty nezaplatíme, ani sa nenajeme. A platíme ich teraz, nie až od budúceho roka. 

Nepokladáme za správne ani to, aby vysokoškolsky vzdelaný človekktorý učí a vychováva (niekedy aj namiesto rodičov) budúce generácie, mal taký istý (učiteľ s viac než 20 -ročnou praxou), alebo aj nižší(začínajúci učiteľ) príjem, než príslušníčka počerného etnika, ktorá vo svojom živote nikdy nepracovala, a ktorá jeden zo svojich telesných orgánov používa ako výrobný prostriedok, a inú časť svojho tela ako výrobný nástroj na plodenie detí za účelom obživy.

Takýto postoj zo strany štátu nás uráža, dehonestuje a degraduje naše postavenie v spoločnosti.

Našou povinnosťou je vzdelávať a vychovávať. My si svoje povinnosti plníme a pracujeme aj nad rámec týchto povinností zakotvených v pracovnej zmluve každého z nás . Nech si aj politici plnia tie svoje. Reprezentanti ktorejkoľvek vládnej garnitúry- pravo, či ľavo orientovanej, mali a majú plné ústa sladkých rečičiek, všetci rozprávajú o tom, akým plnohodnotným členom Európskej únie Slovensko je. Tak už konečne po dlhých rokoch podceňovania učiteľskej práce urobte niečo, aby sa aj učitelia na Slovensku stali, a aj sa cítili plnohodnotnými členmi EU.

Vážení volení zástupcovia a členovia vlády, nevydierajte nás! Zaplaťte nám za nami vykonávanú prácu toľko, koľko je hodná. Nemusíte ani uberať dôchodcom, či niekomu inému. Ak sú v tomto štáte peniaze na kadečo iné, v súčasnosti nie nevyhnutné a nepotrebné projekty, sú aj na zvýšenie učiteľských platov.

Učiteľská obec

Vážení kolegovia, tak sa bojíte, alebo je Vám to tak jedno? Tí, ktorí ste sa do tohto výstražného štrajku nezapojili vysvetľujúc to slovami, že nechcete robiť z detí rukojemníkov. Zobuďte sa, preboha! Tento štát a jeho politickí predstavitelia si rukojemníkov urobili z nás.

Znalci učiteľského povolania

Pre všetkých tých, učiteľského povolania znalých diskutérov - Vám, ktorí závidíte učiteľom prázdniny, a ktorí porovnávate prácu učiteľa s prácou pracovníka pri montážnej linke, či pokladníčky v supermarkete. Už to bolo viackrát zdôraznené - čerpáme si dovolenku, tak ako ktoríkoľvek iní zamestnanci. A jednou, pomerne veľkou nevýhodou je, že si ju môžeme čerpať len v čase školských prázdnin. Inak by riaditelia sotva vedeli zabezpečiť výučbu. 
Z toho vyplýva, že na letnú dovolenku môžeme ísť iba uprostred sezóny a v zime počas Vianoc , prípadne na začiatku kalendárneho roka, keď sú ceny najvyššie. 

A fakt, že odučíme za deň, kritikmi učiteľov spomínaných 5,6, 7 hodín, neznamená, že sme na pracovisku prítomní a pracujeme iba a v tom čase. Pracovná zmluva nás zaväzuje odpracovať 37, 5 hod, predstavte si to! Je to porovnateľná pracovná doba s tou, ktorú majú trebárs zamestnanci v iných, aj výrobných odvetviach.

Dúfam, že všetci tí, ktorí závidia učiteľom to „úžasné množstvo" vraj voľného času, a snáď aj ten fakt, že sú vzdelaní a majú právo na základe svojho vyššieho vzdelania a vykonávanej práce požadovať adekvátne a dôstojné peňažné ohodnotenie, sa aspoň trocha zamyslia nad vyššie uvedenými faktami predtým, než začnú chrliť oheň a síru a pľuvať jedovaté sliny na učiteľov.

Vážim si prácu, každého jedného človeka. Doprajem každému, kto sa nepriživuje na práci druhých. Ako absolventka dvoch vysokých škôl, z nich jednej technickej, mala som tú možnosť poznať a zakúsiť aj manuálnu prácu. A aj teraz po rokoch som presvedčená, že práca učiteľa má byť finančne ohodnotená vyššou sumou. Učiteľ pracuje so živými tvormi- deťmi, mladšími, či staršími žiakmi a študentmi a vytvára duševné hodnoty spoločnosti.

Katarína Lacušková

Katarína Lacušková

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Dobrá kniha a priatelia pomáhajú keď to potrebujeme. Okrem toho mám rada históriu,cestovanie, turistiku a dobrú hudbu. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu