reklama

Koláč, smiech a čitateľský klub

A máme tu ďalšie pokračovanie momentov uplynulého týždňa. Tentoraz o dôchodkoch, voľných dňoch a fazuľovej polievke...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

V pondelok sme mali okružnú jazdu po úradoch. Teda boli sme iba na jednom, ale predtým sme ešte stihli zapísať brata na strednú školu. A o pár mesiacov budú obaja moji chlapi poberať dôchodok. Ten starší už dôchodkuje nejaký ten mesiac, veď už na to má aj vek, ale ten mladší má len 15... A aj tak bude mať dôchodok. Sirotský. Aspoň mám na koho robiť. Teraz už určite nemôžem frflať na množstvo štátu odvedených peňazí. A otec si royztrhol bezpečnostný pás v aute. Neuveriteľné.

V utorok som bola na koncerte. A riadne som si ho užila. Ale o tom v inom článku. Zaujímavá bola aj cesta domov. Ráno som sa viezla autom do Stupavy s kamarátkou a večer s posledným autobusom sme sa odviezli z mesta (BA) k autu a pokračovali osobnou prepravou. Tesne pred nástupom do auta na nás ešte stihli trúbiť chlapíci zo škodovky. Zacnelo sa mi za tou mojou a hneď som si spomenula, čo som robievala ja. To boli časy...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stredu som ukecala rodinu a išlo sa na výlet. Teda ešte predtým som stačila navariť fazuľovú polievku, poskladať opraté oblečenie, pripiecť koláč, viesť zopár rozhovorov cez ICQ a ešte sa aj hrať. Áno, ženy toho stihnú veľa. Niekedy sa až čudujem, čo všetko sa dá naraz robiť. Len niektorí ľudia proste nechápu, aká som šikovná.

Poobede sme si zbalili veci, pripečený koláč a išlo sa na výlet. Bez liekov. Najprv bratovi na kávu, potom strýkovi na noc. Nech sa trochu odreagujeme. U brata na káve som si okrem kávy a kúsku koláča dala aj dve tabletky. Švagriná musela ísť pýtať. Mám rada psov, toho bratovho blázna tak isto. Ale zistila som, že dlhšie ako dve hodinky tam proste už nevydržím. Kýchanie a kašlanie sa ešte dá prežiť s tabletkami a častou sprchou. Ale To pískanie pri dýchaní a zvieraciu kazajku na prieduškách už nie. Tak len teraz horlivo čakám, kedy sa konečne presťahuje. A on si myslí, že si iba vymýšľam. A ani sa mu nečudujem. U strýka som šantila s ich psom v podstate skoro celú dobu. A nič. Absolútne nič. Ale ten má inú srsť a je oveľa skladnejší.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Štvrtok bol pre mňa absolútne sviatočný deň. Nič, absolútne nič som nerobila. Nie, že by som nechcela, dokonca som si žiadala aspoň pridelenie hodnosti vrchného čističa zemiakov, ale nedovolili mi. Teda strýko nedovolil. Zbožňujem ho. Aj môj brat ho zbožňuje. Milujem, keď sa brat smeje. A za tých 24 hodín sa narehotal až až. Možno to bolo vyberaným slovníkom, možno niečím iným, ale smial sa. To je to najpodstatnejšie.

Ísť po dvoch voľných dňoch do práce dá niekedy zabrať. A keď je to ešte piatok a vy viete, že máte pred sebou ďalšie dva voľné dni, no chcelo by sa vám sedieť v klimatizovanej studenej budove? Mne teda určite nie. Našťastie deň veľmi rýchlo prešiel. A kupodivu bez hnevu. Strašne ma svrbel nos, väčšinou to znamená, že sa človek na niekoho bude hnevať. Ale aj večer bol kľudný. Len cestou z práce som chvíľu krútila hlavou. Kolegyňa vravela, že na trhovisku, kilo jahôd necelých 300. Je to normálne? No nech sa nimi aj zadrhnú. Mne už kvitnú na balkóne vo veľkom kochli. Iba som sa škodoradostne uškrnula.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Víkend bol otrasný. Najprv som bola plná elánu, ale ten ma postupne prešiel. Nebola som schopná ničoho a to som si pôvodne naplánovala vytriediť matkine veci. V nedeľu som navyše vyhlásila mojim chlapom štrajk. Oni si totiž zaviedli hotový čitateľský klub. Jeden čítal v posteli, druhý na balkóne. A dievča ty skáč. No to teda nie. Navarila som obed, nechala v kuchyni bordel, a keďže som nebola hladná, sadla som si k počítaču a čakala čo sa bude diať. Vlastne ma to ani nebavilo, ale už len z trucu. Nakoniec sa zdvihli, asi ich hlad prinútil. Veď ja vás naučím. Asi zavediem praktiky, o ktorých mamka hovorievala. Tá naučila otca konať presne štýlom "robíš ty, robím ja. Sedíš ty, sedím ja". Ešteže som si na Slavcone nakúpila zásobu kníh, takže mám aj ja čo lúskať.

Lenka Kissová

Lenka Kissová

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  0x

volajú ma kissilen... Zoznam autorových rubrík:  ConyMoje spoločenské vyžitie100 Life clubSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu