reklama

Láska k zvieratám

Túto úvahu som našla pri upratovaní mojich starých zošitov a bol použitý ako slohová práca. Dostala som zaňho jednotku takže účel splnil :) Enjoy it!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Koniec nášho zlého zaobchádzania s prírodou môže nastaťaž vtedy, keď pochopíme, ako veľmi sme od nej závislí.Nemyslím zrovna na nerastné bohatstvo alebo materiálnezáležitosti.

 Pre veľmi veľa ľudísú zvieratá a príroda jediným spoločníkom či priateľom. Zvieratá, ktorénás osobne poznajú, sú našimi spoločníkmi. Domestifikáciou si naše psy, mačky,kone a dobytok vytvorili s nami odveké puto, ktoré prežilo stáročiavývoja a zmien.

 Každé zviera môže slúžiť ako učiteľ. Títo naši spoločníci,ktorí s nami znášajú náš každodenný život, nám ponúkajú celoživotnéskúsenosti, poučenia už len tým, že ich vidíme ako rastú, vidíme ich , keď samajú dobre i zle, i keď umierajú. Mnohí z nás sa rozhodnú prevegetariánstvo, povolanie veterinára či ekológa práve z lásky k zvieratám.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Pri zvieratách sme presne takí, ako sme v skutočnosti.Netreba sa na nič hrať, myslieť na pretvárku či nebodaj na nejaké roly. Každýz nás, kto vlastnil psa, sa určite cítil ako malé dieťa, keď sa s nímhral, či šantil. Pri nemých kamarátoch odkrývame to najkrehkejšie čo máme,srdce, naše vnútro a ani si to neuvedomujeme.

 Zvieratá nás obohacujú už len tým, že sú. Nikdy sa nestane,že by niektoré z nich odvrávalo či odmietlo vypočuť, ako sa to stávau ľudí. Sú to nemé nevinné tváre, ktoré by pre lásku k majiteľovi ajzabíjali.

Každodenne nám zachraňujú životy a niektorým dávajúzmysel života. Dávnejšie som čítala o manželskom páre z Indie, ktorísa obesili, keď im umrel ich milovaný pes. Prečo? Lebo keď zomrel, už nemalidôvod žiť, Jednoducho bez jeho lásky a prítomnosti stratili vôľu ďalejexistovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja zvieratá milujem, ale takisto viem, že človek sa akovegetarián nenarodil a mäso je pre ľudí dôležitou a výživnou zložkoupotravy.Keď som bola malá, túžila som byť vegetariánkou, pretože mibolo ľúto zjesť mŕtve zviera, ale po čase som pochopila. že od prírody je dané,aby ľudia jedli mäso a láska k zvieratám to síce môže zmeniť, alevždy budeme na vrchole potravinového reťazca.

 Zvieratá sú našou každodennou súčasťou a mali by sme siich chrániť všetkými dostupnými prostriedkami. Jediné, čo ich môže zachrániťpred človekom a jeho nivočením prírody je práve jeho láskak zvieratám.

Lenka Sabová

Lenka Sabová

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nikdy nevieš :) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéPoviedky a úvahy

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu