reklama

Ako som sa dal dokopy s Ferom (sorry, dosť homofilný materiál)

Dejstvo prvé. Naokolo zúri socík. Nadsluhujem ZVS za niekoľkonásobnú svopku. To znamená, že sa s kolegami vyvaľujeme pred stanom, ktorý pre nás určili nadriadení. Vojak Fero je okoloidúci vodič UVAZu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (40)

Na ziapanie „svojho“ gumáka reaguje mimoriadne zbrklo a neohrabane. Keď prechádza okolo mňa, na moment sa nám pretnú pohľady. Má čierne oči a mne sa postaví. Celú noc sa potom prehadzujem v krízach identity. Skôr ako sme sa mohli /nebodaj/ zoznámiť, vrátil som sa do civilu.

Dejstvo druhé
Sedem rokov neskôr. Vrátil som sa práve z London City, kde som zažil mikrokariéru modela. Naokolo zúri kapitalizmus/?/. Zvolen. Začal som tu dochádzať do roboty. Polhodinu denne trávim na vlakovej stanici a skenujem okoloidúcich, že aké majú zvyky, ako sa tvária, ako sa tvária, že si nevšímajú iných, a tak. Fero (mocný ako jedľa, tmavý, kučeravý) pracuje, presnejšie- behá po stanici v montérkach. Rovnako zbrklo ako vtedykedysi. Je to on! Spoznal som ho isto, reku, musím ho osloviť prvý. Neviem, či si ma pamätá. Asi o mesiac sa už zdravíme kývnutím hlavy. Po pol roku sa nejako neokrôchane dávame do reči. Občas zájdeme na jedno, dve pivá do staničáku. Potom mi raz položil svoju ťažkú ruku na plece a mne sa postav... a ja som vedel, že to je ono.. Prvý naozaj šťastný okamih v mojom živote.

Dejstvo tretie
Fero tu chrápe ako diviak, steny sa trasú. Teraz ma napadlo, že deväť rokov sme sa nepohádali. Má veľa plusov. Napríklad viackrát vyhral súťaž v pretláčaní. Nerozpráva. Maximálne štyri slová za deň. Väčšinou tvary a pády adjektíva krepý. Občas, keď ma clivú chvíľku, zavíja ľudovky pred chatrčou. Fero je ešte väčší sedliak, ako ja. Tzn., že zmäkčí aj vydry. Jedáva iba chľeba a mäso. Ak mu kus mäsa spadne na zem, zdvihne a zje ho. Fero rád pracuje s drevom. Jeho snom je cirkulárka. Momentálne je nezamestnaný a žerie ho, že máme menej prachov. Ale podľa mňa, peňazí je veľa a stále sa tlačia ďalšie... Vlastne robí, začas chodí dojiť ovce miestnemu Džejárovi. Fero nebol nikdy chorý. Päsťami by mohol zatĺkať klince. Fero opakovane napadol policajta /podľa jeho verzie ho len znehybnil/. Fero má hrubé predlaktia, lebo (približne od jaslí) kálal drevo. Jeho zbožná stará mať varili na špohrete a pre pocit psychickej pohody potrebovali celý rok načúvať zúrivému blčaniu vatry v komíne. A na to bolo treba kopu dreva. Keď boli stará mať v dobrej nálade, varili na špohrete kupríkladu na palec hrubé mastné palacinky, ťažké ako pneumatika z vetriesky. Alebo na šamot nahádzali krumple nakrájané na plátky a keď sčerneli, zoškrabali ich a nútili to ešte horúce Fera zajedať s kyslím mliekom. Takto Fero nadobudol vredy skôr než prvé svaté prijímanie. Fero sa nikdy nesťažuje, je to baránok v koži vlka. Fero má zbierku magnetofónových nahrávok ľudových piesní a najradšej by po svete chodil v kroji, s valaškou za opaskom. Volil SNS, /ne/pochopiteľne. Fero pozerá len kreslené rozprávky. Fero ma má rád.

Igor Lienka

Igor Lienka

Bloger 
  • Počet článkov:  5
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som infantilný 30+nik. Robím na poloúv. v hospici. Mám rád červené víno. Vo ZV som známy pod menom Chrobak Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáZo života lienokAbout a FeroMám aj názory:

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu