reklama

Čakanie. Nie však na Godota.

Keď je zima, že sa nedá von nos vystrčiť. Čakám na jar, na leto. Na možnosť vyzliecť všetkých tých desať vrstiev tričiek a svetrov. Na možnosť nechať vlasy viať vo sviežom jarnom vánku so slnečnými okuliarmi na očiach.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

A s ľahkosťou kráčať rozohriatym mestom.

Keď som bola malá a chodila som do škôlky. Jedinou túžbou bolo byť už v škole, spoznávať písmená, vedieť počítať. A mať povinnosti. 

Keď som bola na strednej a naháňali ma jednou písomkou za druhou. Čakala som na čas, keď budem zamestnaná. A nič nebudem musieť - len ráno vstať do práce. Hm, táto predstava vtedy na strednej bola na míle vzdialená od dnešnej reality. 

Keď som nemala frajera a hrozne som ho chcela. Čakala som. Dočkala sa. A potom som čakala na to, ako sa z toho vyzuť. Aj toto je forma čakania. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Človek vlastne vo svojom živote neustále na niečo čaká. Čakanie je fajn, keď sa človek zbytočne nikam neponáhľa a nechce urýchliť to, čo aj tak nevie či nemôže ovplyvniť. 

Ale už nie som v škôlke, ani na strednej. A nemám už ani dvadsať. Hm, ok, ani tridsať. A stále čakám. Ale teraz už len čakám na to, čo prinesie zajtra. Ale uvedomujem si, že výsledky prídu až po mojich vlastných rozhodnutiach (a činnostiach). Lebo práve to, ako sa človek rozhoduje (a realizuje svoje rozhodnutia), ovplyvňuje konečný výsledok čakania. Nič nie je bez vlastného pričinenia. A teda - ak niečo očakávate, musíte pre to aj niečo sami urobiť - najlepšie pomaly, kúsok po kúsku, jeden schodík za druhým, premyslene. A potom ten pán Godot nepríde. Naopak - dostavia sa výsledky. 

Erika Lizancová

Erika Lizancová

Bloger 
  • Počet článkov:  12
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Už ako malá som nedokázala sedieť 5 minút na jednom mieste. Stále som niečo vymýšľala a tvorila. Som človek, čo ešte aj v dnešnom svete má zmysel pre spravodlivosť a neznáša pretvárku. Riadim sa heslom : usmej sa, ľahšie sa Ti bude žiť. Nespoliehaj sa v tomto na druhých. A tak si žijem. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu