reklama

Ako Maťko s Kubkom všetko, ešte aj KHL vybavili.

Keď obyčajný rozhovor starších pánov odhalí to ako to u nás fungovalo,funguje a nebodaj ešte bude fungovať ??

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nedávno som bol svedkom rozhovoru dvoch starších pánov. Prebrali toho moc, ale nakoniec ma zaujala veta jednoho z nich, ktorý rozhorčene povedal:" Tá hlúpa pravica kritizuje Fica ešte aj za to, že vybavil u Putina pre nás KHL". Zdanlivo banálna veta ale odhaluje mnohé. Spôsob akým fungoval (a bohužial v mnohom ešte pretrváva) svet týchto pánov, keď boli mladší. Na jednej strane ľud, čo nemôže prakticky nič a zostáva mu len práca a trocha tej zábavy a na druhej panstvo, tí mocní, ktorí dokážu svojimi kontaktmi na ešte vyšších pánov vybaviť úplne všetko. Prešibaní a cynickí manipulátori si sú tohto faktu vedomí a zručne ho aj využívajú.Nerobím si ilúzie, že sa dá tento nezdravý jav úplne a naveky odstrániť.Predsa len, existujú na svete krajiny a nie je ich až tak málo a nie sú ani od nás nekonečne vzdialené, kde na to aby ste niečo kvalitné a hmatateľné dosiahli nepotrebujete zazobaného strýčka ani všemohúceho pána premiéra. Stačí len poctivo a tvrdo pracovať,nekradnúť a nepodvádzať.Ano, také krajiny naozaj sú a väčšinou sa im darí veľmi dobre aj vďaka tomu, že šikovní a talentovaní ľudia z tých menej šťastných krajín sa k nim húfne sťahujú, pretože cítia, že tam sa ich talent rozvinie naplno a že nová krajina ich za ich talent a pracovitosť bohato odmení.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bolo by už načase začať pracovať na tom, aby aj u nás na úspech a materiálny blahobyt stačil len talent a ochota tvrdo pracovať a nie poznať sa s niekým z vládnucej partaje, ktorý to všetko niekde hore za alobalový bakšiš vybaví.Toto je minulosť a v 21.storočí by už nemalo mať svoje miesto. Europa je síce stále bohatým a prosperujúcim miestom, ale to nemusí trvať večne.Je tu už zjavný obrovský potenciál Ázie a zatial skrytý a neodhalený Afriky. Ak sa Europa a najmä jej východná časť nezbaví bahna korupcie,klientelizmu, toho večného ja na brachu bracha na mne, začneme zjavne zaostávať a zostaneme len turisticky zaujímavou no stagnujúcou svetovou destináciou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Strana SaS má vo svojom volebnom programe Agenda 2020 podrobne rozpracovanú problematiku boja s korupciou a klientelizmom. Chápeme, že krajina sa pohne dopredu vtedy a len vtedy, ak tvoriví a talentovaní ľudia dostanú priestor na sebarealizáciu ku prospechu svojho,svojich rodín a následne i celej spoločnosti.

Aby sa doma oplatilo pracovať,podnikať a žiť.

Ľubomír Pätoprstý

Ľubomír Pätoprstý

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Liberál,demokrat,kozmopolita, milovník hokeja,rocku,divadla a cestovania, nepriateľ tuposti, závisti,provinčnosti,cynizmu.Kandidujem za SaS s poradovým číslom 115. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu