reklama

Investovať do PayPal práve teraz?

Výsledky PayPal rastú, akcie však stratili od leta 2021 40 %. Na stole je otázka, práve teraz investovať do PayPal...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Spoločnosť PayPal je dobre známa tak ako pre investorov, tak aj pre bežného človeka. Technologický gigant prechádza viacerými zmenami a jej akcie v poslednom období výrazne klesali. V akom odvetvií sa PayPal najnovšie snaží preraziť a akou cestou sa bude do budúcna uberať?

Pokles v technologickom sektore

Cena akcií klesla za posledné mesiace o cca 40% a spoločnosť sa zrazu ocitla v nemilosti investorov. Jednou z teórií je, že za to môže Fed, ktorý začína zvyšovať úrokové sadzby. Toto je dôsledok stále sa zvyšujúcej sa inflácie. Ďalším momentom kedy začali akcie PayPalu klesať, bolo oznámenie zníženia ratingu analytikmi zo spoločnosti Bernstein. Ak sa pozrieme na technologické akcie ako celok, tak vidíme v aktuálnom období výpredaje, a tiež prišiel moment, kedy sa akcie sa dostali do teritória korekcie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Výkonnosť spoločnosti PayPal Holdings Inc za posledných 5 rokov.
Výkonnosť spoločnosti PayPal Holdings Inc za posledných 5 rokov. (zdroj: Zdroj: www.investing.com)

Konkurencia nespí na vavrínoch

Rivalom PayPal je spoločnosť Square. Tá nedávno zmenila názov na Block. Za deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2021 sa príjmy spoločnosti zvýšili z predchádzajúcich 6,34 miliardy USD na 13,58 miliardy USD. Čistý príjem firmy Block (Square) predstavoval 243,1 milióna USD. Naproti tomu, gigant PayPal mal výnosy za deväť mesiacov končiacich 30. septembra 2021 vyššie o 20 %, konkrétne 18,45 miliardy USD. Čistý príjem sa zvýšil o 28 % na 3,37 miliardy USD. Nie príliš dobrou správou bolo oznámenie zastavenia akvizície spoločnosti Pinterest, ktorá priniesla určitú neistotu, na druhej strane to mohol byť od PayPalu dobrý strategický krok, pretože im zostal priestor na iné investície.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Výkonnosť spoločnosti Block Inc za posledných 5 rokov.
Výkonnosť spoločnosti Block Inc za posledných 5 rokov.  (zdroj: Zdroj: www.investing.com)

Zaujímavým smerom, ktorým sa americký gigant PayPal vydal, vidíme v kryptomenách. Oznámenie horúcej novinky PayPalu o potvrdení ich zámeru vytvoriť vlastný stablecoin s názvom PayPal Coin vyvolal celkom veľký rozruch. Je to však ďalší logický krok vo vývoji a smerovaní digitálnej spoločnosti, ktorá sa snaží obhájiť svoje miesto na online trhu.

Lucia Žárska

Lucia Žárska

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  56x

Podieľala som sa na založení webu Mafinn, na ktorom som sa po obsahovej stránke venovala vzdelávaniu laického publika v oblasti rôznych druhov investícií. Som presvedčená, že investovanie môže byť jasné, zrozumiteľné a dostupné pre každého, stačí len vedieť ako na to. Pracujem v oblasti finančných trhov a chcela by som na tomto blogu ďalej pomáhať ľuďom v oblasti investovania. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu