reklama

Na koho v skutočnosti aplikujú varovania Ježiša Krista!

“Posielam vás ako ovce medzi vlkov. Preto buďte opatrní ako hady a nevinní ako holubice.” - Matúš 10:16.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Mnohí naši bratia a sestry žijú v krajinách, kde je zakázané vydávať svedectvo na verejnosti alebo z domu do domu. Preto využívajú iné možnosti, ako hovoriť s druhými o dobrej správe. (Mat. 10:17–20) V jednej takej krajine povzbudil krajský dozorca zvestovateľov, aby vydávali svedectvo príbuzným, susedom, spolužiakom, kolegom v práci a známym a aby ich považovali za svoj osobný „obvod“. Do dvoch rokov počet zborov v tomto kraji značne vzrástol. My možno žijeme v krajine, kde je naša činnosť povolená.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Ale od našich vynachádzavých bratov a sestier si môžeme vziať jedno cenné poučenie: Vždy hľadajme spôsoby, ako sa čo najviac zapojiť do služby, a dôverujme Jehovovi, že nám dá silu na prekonanie akýchkoľvek prekážok. (Fil. 2:13) V tomto významnom období ľudských dejín sa uisťujme o tom, čo je dôležité, buďme bez chyby, neoslabujme vieru druhých a prinášajme mnoho dobrého ovocia. Potom bude naša láska rásť a budeme prinášať chválu nášmu láskavému Otcovi, Jehovovi.

PS: Koľko času venujeme v štúdiu Svätého Písma na jeho presné pochopenie v porovnaní s jeho zvestovaním? Pretože naša osobná viera je založená na presnom poznaní biblickej pravdy a nie výlučne na vzdelávaní nových záujemcov o budúcnosť!

SkryťVypnúť reklamu
reklama


w19.08 13 ods. 17 – 18

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 516
  •  | 
  • Páči sa:  832x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu