reklama

Náš nebeský Otec nás neustále uisťuje o svojej láske!

“Uvrhni svoje starosti na Jehovu a bude ti oporou. Nikdy nedovolí, aby spravodlivý padol.” - Žalm 55:22.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Náš láskavý nebeský Otec vie, ako nás ovplyvňuje naša minulosť a negatívny pohľad na seba. Ale vidí v nás aj to dobré – vlastnosti, ktoré my možno nevidíme. (1. Jána 3:19, 20) Niekto možno bojuje s nejakým hlboko zakoreneným zlozvykom. Môže sa stať, že znovu podľahne svojej slabosti a je zo seba sklamaný. Keď zhrešíme, je prirodzené, že sa cítime vinní. (2. Kor. 7:10) Ale nemali by sme stále ísť do extrému!

A myslieť si, že sme totálne zlyhali a Jehova nám to nikdy neodpustí. Nič nie je ďalej od pravdy! Keby sme takto uvažovali, mohlo by to viesť k tomu, že by sme prestali slúžiť Jehovovi. Prosme Jehovu, aby nám odpustil, a tak „napravme veci medzi nami“. (Iz. 1:18) Keď uvidí, že úprimne ľutujeme to, čo sme urobili, a snažíme sa o nápravu, odpustí nám. A choďme aj za staršími. Budú nám trpezlivo pomáhať, aby sme sa duchovne uzdravili. (Jak. 5:14, 15)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PS: Je skoro neuveriteľné vidieť súčasnú situáciu a porovnávať postoj farizejov z čias Ježiša Krista a dnešných starších v kresťanských zboroch! Akoby sa situácia neustále opakovala dookola, bez skoro žiadnej zmeny života!

w20.12 23 ods. 5 – 6

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 517
  •  | 
  • Páči sa:  833x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu