reklama

Poslušnosť nášmu nebeskému Otcovi je láskavá vec!

“Som rozhodnutý poslúchať tvoje nariadenia po celý svoj život, až do konca.” - Žalm 119:112.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Keď pomáhame záujemcovi napredovať k zasväteniu a krstu, musíme byť trpezliví. Ale po nejakom čase by sme mali zistiť, či túži slúžiť Jehovovi. Dá sa povedať, že sa snaží poslúchať Ježišove príkazy? Alebo mu ide iba o to, aby si rozšíril biblické poznanie? Z času na čas sa zamysli nad tým, aký pokrok záujemca robí. Klaď si napríklad takéto otázky: Hovorí o tom, čo cíti k Jehovovi?

Modlí sa k nemu? (Žalm 116:1, 2) Číta si Bibliu? (Žalm 119:97) Chodí pravidelne na zhromaždenia? (Žalm 22:22) Robí vo svojom živote zmeny? Rozpráva o tom, čo sa dozvedel, rodine a priateľom? (Žalm 9:1) A predovšetkým, chce sa stať Jehovovým svedkom? (Žalm 40:8) Ak záujemca nerobí pokrok v žiadnej z týchto oblastí, taktne sa snaž zistiť prečo a potom sa s ním o tom láskavo, ale otvorene porozprávaj.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PS: Pravda o živote je veľmi cenná vec! A hlavne čo sa týka nášho Stvoriteľa a zároveň podporovateľa nášho šťastného a večného života a života našich blízkych rodinných členov a všetkých priateľov celosvetovo!

w20.10 18 ods. 14 – 15

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 517
  •  | 
  • Páči sa:  833x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu