reklama

Princíp aplikujúci na všetkých veriacich uctievateľov Jehovu!

“Nesúďte, aby ste neboli súdení. Lebo ako súdite druhých, tak budete súdení, a akou mierou meriate, takou odmerajú vám.” - Matúš 7:1, 2.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Elifaz, Bildad a Cófar nevenovali čas tomu, aby si premysleli, ako môžu Jóbovi pomôcť. Skôr uvažovali, ako by dokázali, že Jób urobil niečo zlé. Niektoré ich výroky síce boli pravdivé, no väčšina toho, čo povedali o Jóbovi a o Jehovovi, bola buď neláskavá, alebo to nebola pravda. Jóba nemilosrdne odsúdili. (Jób 32:1–3) Ako na to zareagoval Jehova? Na tých troch mužov sa nahneval, nazval ich nerozumnými a povedal im, aby požiadali Jóba!


Aby sa za nich modlil. (Jób 42:7–9) Z toho, čo sa v Biblii píše o Elifazovi, Bildadovi a Cófarovi, vyplýva niekoľko poučení. Po prvé, nemali by sme súdiť našich bratov a sestry, ale skôr ako niečo povieme, by sme si ich mali vypočuť. (Mat. 7:2–5) Len vtedy pochopíme, čo prežívajú. (1. Petra 3:8) Po druhé, mali by sme hovoriť láskavo a overiť si fakty. (Ef. 4:25) A po tretie, mali by sme vziať do úvahy, že Jehovovi záleží na tom, ako sa s druhými rozprávame.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


PS: Kristové princípy pre svojich uctievateľov aplikujú zvlášť pre tých, ktorí sú zodpovední starať sa o jeho domácnosť veriacich kresťanov! A zároveň dávať im pravidelne duchovný pokrm, členom jeho domácnosti až do jeho druhého príchodu!


w20.03 22 – 23 ods. 15 – 16

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 517
  •  | 
  • Páči sa:  833x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu