reklama

Vychovávať nedokonalých ľudí je veľmi ťažká úloha!

“Otcovia, nedráždite svoje deti, ale vychovávajte ich tak, že ich budete poúčať a naprávať v súlade s Jehovovou vôľou.” - Efezanom 6:4.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Tí, ktorým Boh zveril určitú mieru autority, ako sú otcovia, môžu byť príkladom pre druhých. Jehova dal otcom úlohu hlavy rodiny a očakáva od nich, že budú poúčať a naprávať svoje deti. (1. Kor. 11:3) To však neznamená, že môžu používať svoju autoritu tak, ako sami uznajú za vhodné. Jehova je pôvodcom rodiny, a preto sa mu budú zodpovedať za to, ako zaobchádzajú so svojou rodinou. (Ef. 3:14, 15) Ako otcovia dokazujú, že sa podriaďujú Jehovovi?


Keď uplatňujú svoju autoritu tak, aby sa mu to páčilo. Nezneužívaj autoritu, ktorú máš od Jehovu. Uznaj si chyby a prijmi biblické rady od druhých. Tak dokážeš, že si pokorný, a získaš si úctu svojej rodiny. Keď sa modlíš spolu s rodinou, zveruj sa Jehovovi so svojimi pocitmi, nech vidia, ako veľmi mu dôveruješ. A predovšetkým dávaj službu Jehovovi na prvé miesto v živote. (5. Mojž. 6:6–9) Tvoj dobrý príklad je jedným z najcennejších darov, aké môžeš dať svojej rodine.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


PS: Princíp, ktorý aplikuje na otcov rodiny rovnako aplikuje na starších v kresťanských boroch! Je to veľmi ťažká veľmi zodpovedná úloha vo vzťahu k nedokonalým ľuďom, ale väčina z nich vidí len “postavenie”, ktoré chcú ziskať v porovnaní s bratmi a sestrami!


w19.09 15 ods. 8;17 ods. 14;18 ods. 16

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 517
  •  | 
  • Páči sa:  833x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu