reklama

Životom zodpovedná úloha kresťanských pastierov!

“Dávajte pozor na seba+ a na celé stádo,... aby ste pásli Boží zbor, ktorý vykúpil krvou svojho Syna.” - Skutky 20:28.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Starší, máte veľkú zodpovednosť pomáhať bratom a sestrám, aby boli lepšími zvestovateľmi a učiteľmi Božieho Slova. Keď sa niekto necíti na to, aby viedol štúdium vo vašej prítomnosti, ponúknite sa, že ho povediete vy. Starší môžu urobiť veľa pre to, aby povzbudzovali zvestovateľov, ktorí vedú biblické štúdiá. (1. Tes. 5:11) Aj keď momentálne nevedieme biblické štúdium, môžeme záujemcom pomáhať duchovne rásť. Keď sme pozvaní na štúdium, spolupracujme so zvestovateľom, ktorý ho vedie.

Môžeme prispieť dobre pripravenými komentármi, ale nemajme hlavné slovo. Keď záujemcovia začnú chodiť na zhromaždenia, spriateľme sa s nimi a dávajme im dobrý príklad. A starší môžu povzbudzovať záujemcov tak, že si na nich nájdu čas. Môžu pomáhať aj zvestovateľom, ktorí vedú biblické štúdiá, tak, že ich školia a chvália. Máme veľkú radosť, keď môžeme hoci len malým dielom niekomu pomôcť, aby si vytvoril vzťah k nášmu Otcovi, Jehovovi, a začal mu slúžiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

PS: Dôležitejšie ako zvestovanie a učenie záujemcov o Božom nebeskom Kráľovstve v rukách jeho syna, Ježiša Krista, je pestovanie kresťanskej osobnosti po vzoru Božieho Prvorodeného a Jednosplodeného Syna!

w21.03 13 ods. 18 – 19

Jozef Lužinský

Jozef Lužinský

Bloger 
  • Počet článkov:  4 517
  •  | 
  • Páči sa:  833x

Autor sa bude snažiť budovať, povzbudzovať a utešovať ľudí (vrátane samého seba) svojou prózou i poéziou. Zoznam autorových rubrík:  ZivotTeológiaHistoriaVedaBudúcnosťVieraFotkyHudbaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu