reklama

Istí to „Hitzone 80´s“

Minule večer som si v telke pustila hudobnú stanicu, práve bežali klipy z 80-tych rokov, mimochodom moje obľúbené. Okrem toho, že som si uvedomila, že tieto pesničky už asi nikto neprekoná, všimla som si ešte jednu, pre mňa ako ženu, dosť významnú vec. Ženy v týchto klipoch boli prirodzene krásne sexi, bez zbytočného ukazovania spodného prádla či prílišnej nahoty. Boli sexi tak elegantne, jemne, decentne. Ani tá Madonna tuším nepôsobila tak vulgárne ako niektoré dnešné speváčky. Bola vyzývavá, to hej, ale nevyzerala ako kus mäsa hodený psom...Teda aspoň podľa mňa nie...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (15)

Ja viem, ja viem, poviete si, o čom tu táto točí, veď doba sa zmenila, všetko sa mení, zábrany miznú a treba sa prispôsobiť. Alebo si pomyslíte, že som asi nejaká puritánka, ktorá neznesie pohľad na krásne ženy. Tak to nie je:

  • 1. Puritánka nie som.

  • 2. Tak ako aj ostatné ženy a všetci muži, aj ja sa rada pozerám na krásne ženy. Čerpám z nich novú inšpiráciu. Lenže oveľa viac ma inšpiruje žena, ktorá ovláda umenie byť sexi decentne, pohľad na ňu berie dych a pritom ma neobťažuje myšlienka, že „zasa jedna z tých, ktoré nemajú mieru a ukazujú všetko". Ozaj mi totiž pripadá, že v poslednej dobe je v klipoch aj to, čo tam už naozaj byť nemusí (samozrejme česť výnimkám). Načo potom máme fantáziu, keď nás ju nenechajú používať? Všetko je už naservírované takpovediac „dopredu, stopercentne". Ani kúsok neostane neodkrytý, ani stopa stopôčka po tajomne...

Ale aby som sa tu len nepohoršovala, prikladám fotky speváčok, ktoré vedeli byť v klipoch sexi a pritom si zachovali dôstojnosť:

Marie Fredriksson v klipe „Spending my time":  

 Alannah Myles v klipe „Black velvet":  

Aj tie tanečné klipy boli také decentnejšie a pritom sexi, napr. klip od Dr. Albana „It´s my life":

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Fotografie zo súčasných klipov neprikladám. Myslím, že ich poznáme všetci, aspoň zbežne. Komu tu budú chýbať, nájde ich na webe a tých, ktorí majú rovnaký názor ako ja, nimi nebudem otravovať. Je ich viac ako dosť.

Netvrdím, že prehnaná obnaženosť alebo nahota v klipoch je niečo odporné, zlé. Podľa mňa je to nevkusné. Nepáči sa mi to. Mám rada elegantné veci a preto v klipe radšej vidím pekný príbeh ako gynekológiu. Keď budem mať chuť na film pre dospelých, tak si pozriem film pre dospelých a nie klip k pesničke. Viem, že „slušné klipy" sa stále natáčajú, ale zdá sa, že stále menej a menej. Zrejme nepredávajú pesničky tak dobre ako nahota, že.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chápem, že „koľko ľudí, toľko chutí" a nechcem, aby všetky klipy boli len také, aké chcem ja. Bolo by to odo mňa hlúpe, naivné a sebecké. Potešilo by ma len, keby aj v súčasnosti vznikalo viac klipov, ktoré by zaujali diváka s podobným zmýšľaním ako mám ja. Lebo nie všetci hľadáme v klipoch len natriasajúce sa holé zadky, prsné implantáty a podobne.

Rada by som v klipoch videla viac jemnosti a elegantnej, nie lacnej krásy. Zatiaľ mi to istí len „Hitzone 80´s".

Zdroje a fotografie:

http://www.allmapamond.com/tags/roxette/

http://www.spirit-of-rock.com/groupe-groupe-Alannah_Myles-l-en.html

http://vidclips.ru/zar-klip/174-dr-alban-its-my-life.html

Marcela Sabová

Marcela Sabová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som veľký snílek a mojím najväčším snom je splniť si svoje sny. V preklade to znamená precestovať celý svet, teda skoro celý;-) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu