reklama

Futbal - kto postúpi na svetovom pohári?

Svetový pohár dnes začína tretie kolá zápasov v skupinách.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Vyjadrovať sa k FIFA je ako vyjadrovať sa k politike - je v bezútešnom stave, taká neférová ako samotní futbalisti. Preto sa dnes nebudem politike venovať a skúsim niečo na odľahčenie.

Keďže každý Slovák je nielen politológ, hokejový expert ale aj futbalový expert, ponúkam teraz cenné tipy tým, ktorí veria v rýchle zbohatnutie. V ďalšom texte si tipnem výsledky všetkých zápasov tretích kôl v skupinách. Hrá sa už o štvrtej, tak sa s čítaním ponáhľajte.

Ekvádor - Senegal 1:1

Ekvádor hrá celkom dobrý futbal, postup nemá istý, takže pôjde o dosť opatrný zápas.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Holandsko - Katar 2:1

Holandsko je miernym sklamaním, napriek tomu si myslím, že nakoniec dokáže Katar poraziť.

Anglicko - Wales 2:0

Hoci Anglicko nehrá tak dobre ako na posledných ME, stále je to celkom pohode. Môže sa dostať veľmi ďaleko, ale to sa bude musieť zlepšiť hlavne v rýchlosti.

USA - Írán 3:2

Írán hrá prekvapivo dobre, proti USA ale asi bude premotivovaný, má totiž šancu postúpiť. Hoci mu stačí remíza, takticky ani jedno družstvo nie je schopné uhrať 0:0.

Francúzsko - Tunisko 2:0

Francúzsko je zatiaľ najlepšie. Aj náhradníci sa budú chcieť predviesť a Tunisko má len teoretickú šancu na postup a to len v prípade víťazstva.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dánsko - Austrália 1:0

Austrália je najpríjemnejšie prekvapenie. Naopak od Dánska som čakal po posledných turnajoch ďaleko viac. Napriek slabému prvému zápasu došlo k zlepšeniu v druhom zápase. Dánsko je skúsené a potrebuje vyhrať, Austrália nevie hrať na 0:0.

Saudská Arábia - Mexiko 2:0

Mexiko má šancu na postup len ak dokáže vysoko vyhrať. Saudská Arábia však vôbec nie je taká slabá a myslím si, že využije diery v mexickej obrane.

Argentína - Poľsko 0:0

Argentína je veľké sklamanie. Jej prehra so Saudskou Arábiou je jediné skutočné prekvapenie, ale jej hra je statická a pomalá. Podobne pomalému Poľsku stačí remíza a podľa mňa ju uhrá.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kanada - Maroko 2:2

Kanada bola proti Belgicku lepšia, výhra Maroka nad Belgickom nebola až taká prekvapivá. Na druhej strane Maroko v pozícii favorita nemusí byť úplne vo svojej koži a preto podľa mňa nakoniec nevyhrá.

Chorvátsko - Belgicko 3:1

Chorvátsko sa zlepšuje a hoci má starší káder, Belgicko je na tom horšie. Zdá sa, že éra Belgicka končí a patrí k najväčším sklamaniam.

Nemecko - Kostarika 2:1

Kostarika po výprasku od Španielska zázračne dala gól z polovičnej šance, ale kvalitatívne nemá na to, aby sa vyrovnala Nemecku. Nemecko hrá od druhého zápasu vlastne už play-off, nemôže si dovoliť zaváhanie a podľa mňa zápas zvládne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Španielsko - Japonsko 2:1

Japonsko malo veľkú šancu postúpiť, ale malo aj dosť smoly pri svojich nebezpečných príležitostiach v šestnástke Kostariky a tak nakoniec prehralo. Teraz na postup musí vyhrať nad Španielskom, ktorého lavička je veľmi silná. Španielsko je po Francúzsku druhý favorit na celkové víťazstvo a pretože potrebuje aspoň bod, nebude hrať bez niektorých kľúčových hráčov základu a s prehľadom (až na tie bezstarostné rozohrávky vnútri vlastnej šestnástky) vyhrá.

Portugalsko - Južná Kórea 2:1

Portugalsko má formu a môže sa dostať ďaleko. Postup má istý, má však úzky káder a nastúpi asi s väčšinou kľúčových hráčov aspoň na prvý polčas. Južná Kórea by musela vyhrať, aby mala šancu postúpiť a nemá také skúsené a trpezlivé družstvo ako napríklad Dánsko či Švajčiarsko.

Ghana - Uruguaj 3:0

Uruguaj je ďalším sklamaním, proti Portugalsku dokázal zatlačiť len na konci zápasu s čerstvými hráčmi. Bude musieť vyhrať (fanúšikovia očakávajú len postup), čo pre jeho pomalú obranu bude znamenať čeliť protiútokom a tam sa Ghana presadí.

Brazília - Kamerun 2:1

Zápas bude vyrovnaný, Brazília má záblesky geniality a je tretím z najväčších favoritov na celkové víťazstvo. Bude možno šetriť hráčov, ale to by mohlo byť práve dobré, aby padli nejaké góly. Lavičku má aj Brazília nadupanú.

Srbsko - Švajčiarsko 0:0

Švajčiari sú tím, ktorý vie uhrať remízu 0:0. Dokázali ubrániť majstrov Európy (Taliansko) a dokážu ubrániť aj Srbsko.

Marek Mačuha

Marek Mačuha

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  234
  •  | 
  • Páči sa:  2 041x

Som matematik a pracujem v IT. Zaujímam sa o politiku, spoločnosť, filozofiu. Rád riešim problémy, na vec viem priniesť iný pohľad. Chcem sa radšej mýliť a opraviť svoj názor ako pravdu za každú cenu mať. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu