reklama

Empatia , ľútosť , alebo ?

Je neskoro a ja nemám chuť na siahodlhé a poučné články ale , jedna vec ma dnes zaujala keď som náhodou nakukla k manželovi , ktorý pozeral správy. Jasné že na oboch komerčných televíziach -veď je muž a potrebuje prehľad. Aktuálna téma tých správ toiž boli bezdomovci . Totiž ako dokážu prežiť v týchto tuhých mrazoch .

Písmo: A- | A+

Na obraze sa zjavili občania , ktorým sa život vymkol z rúk a sú na ulici . Tento stav prijali a mnoho z nich odmieta akúkoľvek pomoc ktorá sa im núka . Sú aj výnimky , ale tým sa komerčné televízie nevenovali . Cieľom týchto kvázi smutných príbehov na obrazovkách boli tí bezdomovci ktorých stretávam denne v ktorúkoľvek hodinu na stanici s čučom v ruke keď idem do práce. Láskaví policajti ich v reportážach dokonca upozorňovali , že sa majú dobre zakryť kedže, nechcú ísť do vyhrievaného stanu. Chápem , že sú to ťažko skúšaný ľudia , ale aj my ráno na zastávke mrzneme no asi sme nezaujímavý pre reportáže -veď ideme iba do práce . Ani ma nik s policajných príslušníkov nepríde pozrieť či som sa dobre zakryla .

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Chápem moralistov ktorí ma teraz zotrú no nevadí .Cestujem často vlakmi ba dokonca mám blízko aj k vlakovej prevádzke a viem , aký sú v skutočnosti týto ľudia . Ráno bývajú súpravy po nich znečisteé a doslova nepoužiteľné pre cestujúcich. Alkohol je samozrejmosťou . A samozrejme aj neodbytný zápach. Určite sa treba venovať problémom s bezdomovcami , ale prečo zrazu trikrát na všetkých kanáloch ? Vyznelo to ako klišé a nie ako kvalitná reportáž.

Určite nie dobré tento problém zametať pod koberec , ale čo im pomôže správa o bezplatnom nocľahu , ktorá je zavesená na nete? Schválne koľko ľudí na ulici má net ?

Mária Klacková

Mária Klacková

Bloger 
  • Počet článkov:  10
  •  | 
  • Páči sa:  0x

človek, raz veselý, raz smutný ale odhodlaný a štastný ked to ide. Milujem prírodu, svojho manžela a jeho prístup k životu. Uznávam názor ži a nechaj žiť, a som dosť slobodných názorov.Som vážne postihnutá tvorbou Honzy Nedveda. A ďakujem , za každé nové ráno. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu