reklama

Zastavme Fica a jeho zneužívanie moci.

Máme už dosť demokracie? Tých 26 rokov od pádu komunizmu nám stačilo? Nič dobré sa za ten čas na Slovensku neudialo? Nemá to už cenu ďalej skúšať? Je nám to už všetkým jedno?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

Hrozne som nešťastný a trápim sa. Každý deň čítam noviny a desím sa, čo tam zase bude napísané. Ale väčšinou je tam stále to isté. Nové a nové príklady zneužívania moci našich „mocných“, Fica a jeho zbojníckej družiny. Zdravotníctvo, ktoré slúži ako dojná krava pre vládnych politikov a ich kumpánov. Nemá význam stále dookola rozprávať o nákupoch predražených a často aj nepotrebných prístrojov, preferovaní financovania sprivatizovaných činností na úkor nemocníc a lôžkovej starostlivosti, politického krytia exportu liekov, atď. Školstvo, ktoré je neskutočne podfinancované, ale napriek tomu tam prebieha jeho drancovanie cestou nákupu nezmyselných učebných pomôcok, kníh a zavádzania výpočtovej techniky resp. elektronizácie. Dôchodková reforma postavená na znefunkčnení druhého piliera a následnom zmanipulovaní ľudí a zmocnenia sa ich súkromných úspor prevedením poistencov z tohto piliera do prvého piliera. Predražené upratovanie, stráženie a zavádzanie výpočtovej techniky vo všetkých štátom ovládaných odvetviach. Štátom financovaná výstavba hlavne diaľnic. Miliardy lietajú hore dole. Veď z cudzieho krv netečie. Zo 4 miliárd sa spravia dve, to je ten, akože lepší príklad. Častejšie je to o tom, že vláde spriaznená firma to spraví aj za dvojnásobok toho, čo by sa dalo normálne vysúťažiť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nenažranosť mocných nemá hranice. A najvtipnejšie na tom je, že mocní sa nabalia, menší to spravia a peniaze nedostanú. Ale náš pán dobrodinec vymyslí riešenie a mnohí sú mu za to aj vďační. Čo na tom, že sa na to všetci poskladáme?

Nechcem pokračovať už v tomto duchu. Toto takto nemôže ísť do nekonečna. Naša trpezlivosť má svoje hranice. Už si viac nemôžeme dovoliť byť apatickí a uzavretí sami do seba. Je čas, aby sme dali o sebe vedieť. Veď nič lepšie ako demokracia vymyslené nebolo. Treba si ju však zaslúžiť. Treba nahlas povedať, že nesúhlasíme so zneužívaním moci, s manipulovaním s políciou, sudcami, prokurátormi, Ústavným súdom. S manipulovaním ľuďmi, ich ohlupovaním a kupovaním navýšením dôchodku o 1,9 euro, plynovými vratkami, nepodloženými sľubmi o krajšej budúcnosti. Súdruhovia na čele s Ficom mali dostatok času ukázať nám všetkým ako sa dá spraviť fungujúce zdravotníctvo, lepšie školstvo, polícia pomáhajúca ľuďom, vymožiteľnosť práva na súdoch, boj proti korupcii a zneužívaniu právomoci verejných činiteľov. Stačilo len zodpovedne spravovať túto krajinu a postaviť sa na stranu jej obyvateľov. Nie len pár vyvolených.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Vážení, mladí, starí, všetci, ktorým ešte trochu záleží na vývoji našej spoločnosti, demokracii, budúcnosti Slovenska, máme jedinečnú možnosť o tom presvedčiť už túto stredu 17. februára o 17. hodine na Námestí SNP v Bratislave. Naozaj už IDE O VŠETKO. Tak ako 17. novembra 1989. Vtedy sme sa spojili a spolu to dokázali. Spojme sa aj teraz, bez ohľadu na to akú politickú stranu chceme vo voľbách voliť. Veď boj za demokraciu a zneužívanie moci je spoločný pre všetkých, ktorí to s budúcnosťou Slovenska myslia vážne.

Marián Kališ

Marián Kališ

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som obyčajný človek zaujímajúci sa o spoločenské dianie a politiku. Myslím si, že mám už dostatok životných skúseností, aby som sa mohol podeliť o svoj názor. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu