reklama

Ešte len budeme čumieť jak kôň z okna

Keď som dnes poobede otvoril sme.sk a prečítal si v správach ako Róbert Fico reagoval na to že pravica viac menej zostavila vládu a arogantne si rozdelila najdôležitejšie posty, tak mi padla sánka a vypleštil som nechápavo oči. Sedel som pred monitorom a nevedel či sa smiať alebo plakať nad Ficovým znovuobjaveným zmyslom pre férovosť v politike.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (48)
Takto nejako budeme čumieť
Takto nejako budeme čumieť (zdroj: M.Marko)

Tieto slová prišli od človeka ktorý tu 4 roky vládol formou akú Slovensko doteraz nezažilo. 4 roky bolo správne len to čo chcela strana Smer, v parlamente neprešiel hádam ani jeden zákon z dieľne opozície. Hlasovalo sa čisto po straníckej línii a Smer by nepodporil návrh zákona z dieľne opozície ani keby to znamenalo obrovský prospech pre Slovensko. 4 roky nemala opozícia takmer žiadnu kontrolu nad tým čo sa dialo na ministerstvách či v štátnych inštitúciách. 4 roky sa rozdelovali dotácie prioritne tým obciam kde boli starostovia zo strany Smer. O tom čo za to obdobie produkovala napríklad STV pod politickou taktovkou Smeru radšej pomlčím. Arogancia moci dosiahla ohromných rozmerov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prečo by teda mala nová vláda byť k Ficovi a strane Smer férová pri delení postov? Veď ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva... Nech opáči na vlastnej koži svoj prístup z predchádzajúcich 4 rokov. Ale to sa už tomu pánovi s červenou kravatou nepáči a vyskakuje a vykrikuje o tom že pravica arogantne prebrala moc v štáte a nepristúpila na ani jeden z jeho návrhov. Pritom sa vôbec nedejú také čístky ako po nástupe Ficovej vlády, kedy sa obsadzovali takmer všetky posty v štátnej správe na základe politickej príslušnosti a nie na základe odbornosti.

Keby takto ostro reagovala pravica keď rozdával posty Fico, tak by už zvolával tlačovku kde by ich obvinil minimálne z útoku na premiéra, vládu, štát, ekonomický rozvoj, stabilitu a územnú celistvosť našeho štátu. A nezabudol by ich označiť za tých zlých zlých zlých ľudí. Zástupcovia vznikajúcej vlády sa však zmohli len na veľmi jemnú odpoveď, ktorú takmer ani počuť nie je. Asi boli tiež v šoku, tak ako ja. Pritom je toľko vecí a káuz ktoré mohli Ficovi otrieskať o hlavu a oddôvodniť tým ich rozhodnutie. Mohli, ale...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Môžeme sa pripraviť na to že Smer nebude v opozícii takým baránkom ako SDKú či KDH. Bude vykrikovať viac ako babka na Miletičke, hľadať krivdu voči Smeru aj tam kde nie je. Robiť škandály aj z tých najmenších pochybení, zvolávať tlačovky a na nich vykrikovať a búchať do stola. A ak sa pravica nenaučí konečne na Fica a jeho výstupy patrične reagovať, tak budeme čumieť jak ten kôň z okna keď v najbližších voľbách dosiahne Smer taký výsledok ako Fidesz v Maďarsku.

Maroš Marko

Maroš Marko

Bloger 
  • Počet článkov:  42
  •  | 
  • Páči sa:  14x

Úplne obyčajný človek, občan, hlava rodiny. Občas síce tou hlavou krúti moja manželka ale čoraz častejšie pomery na Slovensku. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu