reklama

Náhradná výhra pre Zuzanu áno, pre záchranára v službe nie

To, čo včera predviedol Igor Matovič a ostatní členovia vlády, je vrchol cynizmu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Dokazuje to, že tejto vláde naozaj nezáleží na ľuďoch, ale vláda robí len a len marketing.

Isto si pamätáte prvé žrebovanie očkovacej lotérie. Medzi tých, ktorí mali na dosah rozprávkovú výhru, patril aj hasič a záchranár Jakub (23) z obce Rakovnica (okr. Rožňava), ktorý mohol získať 200-tisíc eur. Mal však nešťastie v šťastí – vyžrebovali ho, ale bol v službe a nezdvihol telefón. Potom nezdvihol telefón niekto ďalší a keď sa nazbieralo 400 000 eur, pani Zuzana z Prešova nevedela heslo, pretože pozerala televízor cez internet a takéto vysielanie má oneskorenie viac ako 20 sekúnd.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Včera na vládu Igor Matovič pod pazuchou priniesol novelu zákona, vďaka ktorej bude možné vyplatiť výhru pani Zuzane, ktorú Matovič medzičasom navštívil, ale Jakubovi sa neujde nič. Áno, tomu Jakubovi, ktorý bol počas prvej aj druhej vlny v prvej línií a telefón nezdvihol, lebo práca má prednosť.

Vláda chce, aby tento zákon schválili poslanci v skrátenom legislatívnom konaní, lebo vraj šírením koronavírusu hrozia obrovské hospodárske škody. Áno hrozia. Ale ako s tým súvisí vyplatenie výhry pani Zuzane, mimochodom, z daní nás všetkých, o tom sa v materiáli nepíše.

Nehovorím, že Zuzana by mala o sľúbené peniaze prísť. Ale ak chceme byť spravodliví, o výhru by nemal prísť ani Jakub. A tým pádom by bola Zuzanina výhra polovičná. A človek, ktorý v ďalšej relácií vyhral pol milióna, by mal dostať iba 100 000 eur. Ale to sa nestane. Z našich daní chce Matovič pani Zuzane vyplatiť 400 000 eur, čo je suma, za ktorú by sa dala v Prešove postaviť veľká materská škola... Napríklad...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A toto je len jeden z mnohých príkladov, ako títo amatéri riadia štát a hospodária s našimi peniazmi.

Martin Dorčák

Martin Dorčák

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  71x

Vyštudoval som žurnalistiku a 14 rokov som pôsobil ako redaktor v tlačovej agentúre. Spoluzakladal som spravodajské portály Webnoviny.sk a Teraz.sk. Neskôr som pôsobil ako riaditeľ komunikačných odborov na ministerstve školstva, v parlamente, v NASES. Bol som poradcom podpredsedov vlády SR pre investície a informatizáciu. Som zakladajúcim členom strany HLAS-SD. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu