reklama

Ministerka Remišová s notebookom s nalepeným heslom na obrazovke...Je toto normálne?

Cieľom ministerstva je ochrániť európske záujmy riešením problémov v oblasti kybernetickej bezpečnosti....hmmm

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Ministerka Remišová zverejnila na svojom facebooku fotku notebooku s prezentáciou na WORLD URBAN Forum. Na notebooku, ktorú zverejnila bol prilepený lístok s heslom „Heslo: Mirri2020“.

Obrázok blogu

Fotografia s heslom na Remišovej počítači, ktorá baví internet, podľa ministerky vyvolala „zbytočnú hystériu“, lebo zverejnené heslo je vraj už neaktuálne.

„Veľký IT škandál, niekto zabudol odlepiť dva roky staré nálepky,“ reaguje na vlastnú fotografiu notebooku, ktorú zverejnila aj s prilepeným lístkom „Heslo: Mirri2020“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Tak neviem, ale väčšiu dehonestáciu poctivých IT-čkarov, pracovníkov v oblasti keberbezpečnosti a informačnej bezpečnosti si už ani neviem predstaviť.

Tu nejde o škandály, tu ide o princíp. O princíp ako môže človek, ktorému pravdepodobne utekajú základne princípy fungovania kyberbezpečnosti riadiť túto oblasť.

Chcel by som vidieť tú súkromnú firmu, ktorá by tolerovala nalepené heslo na notebooku...

Chcel by som vidieť akéhokoľvek správcu siete, IT-čkara v súkromnej firme, zamestnanca súkromnej firme, ktorý by si dovolil sa prezentovať fotkou s notebookom s nalepeným heslom ( aj keby rovno bolo neplatné) a to verejne...na facebooku...čo by to o takomto človeku Vám vypovedalo?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na záver snáď len toľko:

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky je ústredným orgánom štátnej správy pre:

  • riadenie, koordináciu a dohľad nad využívaním finančných prostriedkov z fondov Európskej únie,

  • oblasť informatizácie spoločnosti,

  • oblasť investícií,

  • oblasť regionálneho rozvoja.

V oblasti informatizácie spoločnosti MIRRI zabezpečuje centrálne riadenie informatizácie spoločnosti a tvorbu politiky jednotného digitálneho trhu, rozhodovanie o využívaní finančných zdrojov vo verejnej správe pre informačné technológie, centrálnu architektúru integrovaného informačného systému verejnej správy a koordináciu plnenia úloh v oblasti informatizácie spoločnosti. Jeho hlavné ciele sú:

  • plne vybudovať európske dátové hospodárstvo

  • ochrániť európske záujmy riešením problémov v oblasti kybernetickej bezpečnosti

  • podporiť online platformy ako zodpovedných aktérov v spravodlivom internetovom ekosystéme.

Ministerka Remišová na svojom facebooku predviedla reálnu ukážku riešenia kybernetickej bezpečnosti na jej ministerstve v praxi...čo si môžeme myslieť o takomto postupe, keď najvyššie postavená štátna úradníčka v oblasti informatizácie spoločnosti sa prezentuje týmto spôsobom? S notebookom, na ktorom je nalepené prístupové heslo?

Toto je to odborné riadenie?

Martin Greguš

Martin Greguš

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  62
  •  | 
  • Páči sa:  484x

Som predseda občianskej iniciatívy STOP Zelená - www.stopzelena.sk - ktorá sa snaží vyvíjať osvetovú činnosť v oblasti ochrany životného prostredia, znižovať odpad v podobe „ľudských stôp“ zanechaných vo voľnej prírode, ale aj v mestách, a tak vytvárať priaznivejšie životné prostredie pre budúce generácie v súlade s princípom trvalo udržateľného rozvoja Slovenska a zakladajúci člen občianskej platformy Team Bratislava, ktorú založili bratislavskí členovia a sympatizanti občianskej iniciatívy. Pri príležitosti dňa ZEME sme spustili spravodajský portál ZELENESPRÁVY na www.ZELENESPRAVY.sk. Okrem sme.sk čítam a aktívne podporujem www.ISOCERTIFIKAT.sk portál o ISO certifikácii, www.NOVOSTAVBA.sk - spravodajstvo zo slovenského stavebníctva, spravodajstvo z Bratislavy na www.bratislavskespravy.sk a spravodajský portál www.ISLOVAK.sk Zoznam autorových rubrík:  BratislavaOchrana životného prostrediaŠtátne orgány a samosprávaStrategické plány a manažmentPolitika, komentáre a postrehyStavebníctvo a dopravaZdravotníctvoNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu