reklama

Krstný otec IV, človek minulosti Fico.

Voľné pokračovanie kultovej trilógie na slovenský spôsob, čosi ako Nevera po taliansky.

Krstný otec IV, človek minulosti Fico.
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Zaujímavý je rozdiel, ktorý dáva príbehu oskarový punc. V Taliansku sa mafia snažila prerásť do politiky, aby si zabezpečila nielen objemnejšie zisky, ale najmä svetlú budúcnosť a beztrestnosť. Na Slovensku sa bývalý predseda vlády rozhodol, že mafianizáciou silových zložiek štátu a verejných inštitúcii zabezpečí blahobyt sebe a „našim ľuďom“. S hlavnou víziou trvalo udržateľnej moci. To je tá bájna tretia cesta, z ktorej sa snaha posunúť celú spoločnosť v ekonomickej, sociálnej, kultúrnej rovine vytratila ako gáfor. A ostala len snaha ostať vládnuť večne, podobne ako bolo spojenectvo so Sovietskym zväzom. Ukážková samokorupcia mocou. Ako ostatné „osobnosti“ typu Orbána, Lukašenka, Erdogana a Putina, ale aj Trumpa, ktorý vykonštruoval bláznivú teóriu o ukradnutých voľbách. No nie sú títo novodobí monarchovia úžasní?! Ak ich občania zvolia, majú plnú legitimitu robiť si čo chcú bez ohľadu na demokratické princípy a pravidlá v zmysle hesla: “Vyhrali sme voľby, zvykajte si“. Ak nie, vyhlásia že voľby boli zmanipulované.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Predseda Smeru Fico je bývalým trojnásobným premiérom. S pribúdajúcimi rokmi sa stala jeho pracovnou metódou lož. Za všetko zlé zvonku môže Soroš, zvnútra prezidentka, ktorá vraj zmarila referendum tým, že dala ústavnosť referendových otázok posúdiť sudcom Ústavného súdu a tí vyhlásili druhú z otázok za nesúladnú s ústavou. A nezmaril teda referendum skôr Ústavný súd SR, pán docent Fico? Keď v diskusnej relácii po nesúhlasnom hlasovaní parlamentu o možnosti jeho vzatia do väzby vyjadril svoje obavy vetou: „Vy sa z toho smejete, ale ja som fakt mohol skončiť vo väzení“, v mysli akoby si nôtil : „Bojím sa, do psej matere, lebo som si plne vedomý čo všetko mám na rováši, čo všetko som spôsobil, čoho sa dopustil...ale nikdy som si nemyslel, že za to môžem byť aj niekedy spravodlivo potrestaný a spravím všetko preto, aby som ani nebol“. Môžeme diskutovať o tom, či video z poľovníckej chaty bol ako dôkaz získaný zákonným spôsobom. To, že jeho autenticitu nespochybnil ani jeden z účinkujúcich ho robí maximálne hodnoverným a výpovedným. Dotyční akoby spoločne priznali „no dobre, sú to naše hlasy, sme to my, takto to fungovalo...ale aj tak si tú nahrávku môžete strčiť za klobúk, lebo sme stále mocní a v systéme máme ešte vždy svojich ľudí, ktorí nás s vidinou budúcich protislužieb radi ochránia“.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Róbert Fico má marxistickým spôsob myslenia a eštebácke metódy konania. Pre svoje publikum verklíkuje teórie o kriminalizácii opozície, hoci sám kriminalizoval ako premiér svojich politických rivalov.(Kiska, Matovič) Neviem, či na neho nebude spravodlivosť prikrátka, ale viem, že viac už premiérom nebude. Je človekom minulosti a hoci sa história často opakuje, minulosť sa nevracia nikdy.

Martin Turčan

Martin Turčan

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  85
  •  | 
  • Páči sa:  1 719x

Srdcom východniar, ale zo Spiša, nie Šariša :-) V súčasnosti žijem a pracujem v metropole Severu - Žiline. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu