reklama

Prestupná zastávka

Najlepší režisér je sám život, ale ako povedal klasik... ”Život je krutý režisér!”

Prestupná zastávka
časť prvá - Prestupná zastávka (Zdroj: matejfarkas_mf)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Miesta, osoby ako aj udalosti sú vymyslené. Ak vám to niečo pripomína, je to len náhoda. Tento príbeh sa takto vôbec neodohral! Ale hocikedy sa tak stať mohlo…

“Konečne Hlavná!”, ožil Peťo, pri pohľade na svetelnú tabuľu s nápisom Hlavná stanica, ktorá sa mihla v zafúľanom, dochytanom okne na chodbičke rýchlika, ktorý práve vchádzal do hlavného mesta od Banskej Bystrice.

“Dve celé hodiny státia na úzkej chodbe s ruksakom pri nohách! Niečo strašné!”, preblyslo mu hlavou.

Odhaduje, že ešte 3-4 mesiace a zaobstará si nejakú Octávku do 2 litrov. To bude cestovanie! Na parádu! Už len maličkosť…, stačí dať dokopy ďalší liter k tomu, čo má zatiaľ na Revolute.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Konečne čerstvý vzduch!

Predstaničné námestie ani Peťo nepovažoval za ideálny, tobôž reprezentatívny vstup do hlavného mesta. Vlastne, bola by to hanba na ktorékoľvek mesto s krajine.

Ale čo už?!

Rýchlo na prvý trolejbus smerujúci k mostu do Petržalky a odtiaľ už len dve zastávky a šup-šup na privát, ktorý si už viac ako rok platí. Popri štúdiu na FTVŠ, si našiel prácu, kde spojil príjemné s užitočným.

Asi pol roka robí kondičného trénera v gyme v Petržalke. Postupne si vybudoval klientelu 10-12 ľudí, ktorým sa snaží zladiť tréningy. Zatiaľ to v pohode stíha.

Zo začiatku si myslel, že konkurencia je neprimerane veľká a on bude mať problém so získavaním si nových ľudí. Nakoniec mu to trvalo necelý mesiac a mal štyroch klientov, ktorí mu pravidelne platili za jeho rady. Postupne k tomu pribudli kolegyne jednej klientky z personálnej agentúry.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zdalo sa mu, že tá ryšavá Vierka po ňom ide. Samozrejme on sa snažil udržiavať ich vzťah na čisto priateľskej báze a viac-menej sa mu to zatiaľ aj darilo.

Zbadal sa na poslednú chvíľu a ledva stihol vystúpiť na zastávke, kde potrebuje prestúpiť na autobus do Petržalky.

Skontroloval si čas na hodinkách a zistil, že ďalší spoj mu ide o 7 minút.

Nechcel zavadzať ďalším vystupujúcim z druhého autobusu, tak sa posunul o kúsok ďalej. Zrak mu padol na dve dievčatá, ktoré opodiaľ debatovali a všimol si, že tá vyššia s tou čiernou hrivou tiež na sekundu pozabudla svoj pohľad na ňom. Asi čakala na tridsaťdevinu do Mlynskej na intráky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To bol ten moment, keď si nevšimol mladíka s kapucňou na hlave, ktorému skrížil cestu a narazili do seba. Bol to taký výrastok, mohol mať niečo okolo 17 rokov. Niečo Peťovi zamrmlal, ale nič mu nebolo rozumieť, asi aj kvôli čiernemu rúšku, ktorou mal prekrytú tvár.

Peťovi sa zazdalo, že ten výrastok ho ani poriadne nevnímal. To mrmlanie mu vyznelo pomaly, akoby na neho zavrčal.

Postavil sa opodiaľ a ihneď ho pustil z hlavy. Ešte raz hodil očkom po tej čiernej hrive a videl, že zaujal aj on…

Pokračovanie onedlho...

Matej Farkas

Matej Farkas

Bloger 
  • Počet článkov:  31
  •  | 
  • Páči sa:  13x

Som človek s triezvym pohľadom na život a na svet celkom. Mám rád dobrú knihu. Je jedno, či je to literatúra faktu alebo napínavá kriminálka. Zoznam autorových rubrík:  Homo homini lupusPomsta je moja!

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu