reklama

Muži nosia sukne

Muži nosia sukne
(Zdroj: Matúš Ján Capko)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Obyčajné mestečko je krásne. Hovorte si, čo chcete, no je pôvabné najmä preto, že v ňom všetko dáva zmysel a každý sa cíti komfortne. Všetci existujú v súlade so stanovenými, nepísanými, nevymyslenými alebo celkom vymyslenými pravidlami.

Obyvatelia Obyčajného mestečka už dávno upísali seba a svoje deti, aby rešpektovali tie najracionálnejšie obyčajné pravidlá. Aj preto obyčajné ženy nosia nohavice a obyčajní muži deň čo deň navliekajú na svoje boky pohodlné plápolavé sukne.   

Je neobvyklé, aby nočné Obyčajné mestečko prekypovalo nepokojmi. Kým po západe Slnka ženy vychádzajú s nohavicami na nohách, tak, ako to má byť, a muži víria sukňami v chladnom vetre podvečerných hodín, tak, ako to má byť, miestna polícia nemusí hnúť ani brvou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potýčky nenastanú ani vtedy, keď na námestí alebo v baroch zazrú ženu v sukni. V podstate ide o modernizáciu zastaranej dogmy. Neraz niekto zatlieska odvahe a emancipácii reformátoriek. Muži však oproti ženám vyzerajú v nohaviciach ako šašovia.

Ale dnes polícia zasahuje. V žalúdku mokrej tmavej uličky nájdu dvaja ochrancovia poriadku skrvaveného očividného recidivistu. Chlapove stehná a lýtka oblizujú džínsy. Nechutné.

„Poviem ti, nechápem ich,“ odfrkne si ochranca číslo jedna a upraví svoju rovnošatovú sukňu.

„Nemôžete byť ako ostatní? Nevyvádzať? Hej, chlapec! Vyzeráš ako pekný mladý muž. So sukňou by si na teba nikto nedovolil. Tak pre tento raz to necháme tak a nabudúce pôjdeš na pivo v riadnej róbe. Čo ty nato?“ číslo dva pohodí ľahkú úpletovú sukňu vedľa zbitej mátohy. Kývne hlavou a spolu s jednotkou opustia uličku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aspoň, že pohli brvou, pomyslí si letargický prízrak v džínsoch. Ešte než sukňu zapne gombíkom pod pupkom a zahodí lístky na divadelné predstavenie, kam sa chystal pred nečakanou bitkou, dostane chuť na pivo. Jeho kamoši si už určite merajú sily v pretláčaní a balia nové pipky v krčme cez ulicu! Musí sa k nim pridať!  

Matúš Ján Capko

Matúš Ján Capko

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

"How is it that from beauty I have derived a type of unloveliness?-from the covenant of peace a simile of sorrow? But as, in ethics, evil is a consequence of good, so in fact, out of joy is sorrow born." („Ako je možné, že z krásy som odvodil druh neľúbosti?-zo zmluvy pokoja podobenstvo smútku? Ale ako je v etike zlo dôsledkom dobra, tak v skutočnosti sa z radosti rodí smútok.“) - Edgar Allan Poe Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu