reklama

O pyšnej princeznej Dobromile Anjelikovej

Bohužiaľ, u nás sa už princovia minuli. Udalosti posledných dní naštartovali kolotoč udalostí, ktorých dôsledky sú ďalekosiahle a nevypočítateľné.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Poznáte tú rozprávku o pyšnej princeznej? Pre tých, čo nie, tak len v krátkosti. Bola taká princezná, krásna ako obrázok na bilboarde a každý ju chcel za ženu. Ona ale nikoho nechcela, lebo sa jej páčil záhaľčivý život princeznej, ktorá mohla všetko a pritom za nič neniesla zodpovednosť. Bola lenivá, zákerná, rozmaznaná , ale nikto tomu nechcel veriť, lebo bola nesmierne krásna. Našťastie prišiel krásny princ a všetko dal do poriadku, lebo to už princovia v rozprávkach zvyknú tak robiť.

 Bohužiaľ, u nás sa už princovia minuli. Udalosti posledných dní naštartovali kolotoč udalostí, ktorých dôsledky sú ďalekosiahle a nevypočítateľné. Kým dav na námestiach požaduje odhalenie vinníkov zákernej vraždy, zdochlinári z opozície vycítili príležitosť, ako zvaliť vládu a ešte ohlodať posledné zvyšky. Darebáci okolo plukovníka Fica to majú spočítané a to je naozaj dobrá správa pre Slovensko. Bohužiaľ, jediná. Keď z toho honu na čarodejnice trochu vytriezvieme , zistíme, že tá naša rozprávka o „slušnom Slovensku“ sa pomaly mení na frašku až tragédiu. Vyslovenie nedôvery vláde, ktoré si tak vrúcne želá opozícia, totižto žiadnu zmenu neprinesie. Áno, prasiatka sa pri válove vymenia, ale špina a smrad zostáva naďalej. Zmena vlády, keď je opozícia rovnako skorumpovaná ako vláda a prepojená chápadlami oligarchických bábkohercov je naozaj voľba, ako sa dostať z dažďa pod odkvap. Extrémisti okolo Kotlebu a jemu podobní si už medlia ruky, ako budú chytať všetkých protisystémových voličov a nebude ich málo. Rozloženie síl po takýchto voľbách môže na roky zablokovať akúkoľvek šancu zostaviť fungujúcu vládu. Nastúpime tak na „českú cestu“ kolotoča predčasných volieb a nefunkčných vlád. Horšie, že sme natoľko hlúpi a zaslepení krčmovým politikárčením , že niečo ako úradnícka vláda nám nehovorí nič. Keď na to upozorňoval Chmelár, mnohí len mávli rukou. Teraz sa však môžu chytiť za nos, lebo vyhliadky sú zlé.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Na scénu však prichádza princezná, teda pardon, prezident Kiska. Národom zbožňovaný záchranca. Prináša nám pokoj, najmä tým, že dokonale polarizuje celú spoločnosť. Ráno si hodí na profil FB logo podporujúce protesty (požadujúce odchod Fica) a pár hodín na to ide akože s Ficom deklarovať spoločnú snahu o upokojenie situácie. Ako čerešnička na torte prichádza s vlastnou deklaráciou, v ktorej má Fico de fakto podpísať, že participuje na páde vlastnej vlády. To je ako zavesiť si na krk kríž a pre upokojenie situácie ísť do Sýrie vyjednávať zrútenie mešity. Ono by to mohlo byť len politické diletantstvo, keby konzekvencie neboli oveľa širšie. Je síce pravda, že naša „princezná“ je pekná a vie to aj na lyžiach, a vie to aj pred fotoaparátom, ale niečo tu akosi smrdí. Trochu nazrime do Ústavy. Zistíme, že ak parlament vysloví nedôveru vláde, prejdú ústavné kompetencie premiéra na prezidenta. Prezident určí, kto bude premiér a môže to byť naozaj hocikto. Aj niekto len tak „post skriptum.“ Zrazu sa nám z princezničky vykľul pán kráľ. Ja viem, nám to mnohým stačí len zbožne spínať ruky a kričať: „Nech žije kráľ!“ Nuž ale toto je ešte stále demokracia . A na jej čele by mali stáť volení zástupcovia. Jeden by dokonca mohol povedať, že to tak trochu vyzerá ako „ústavný puč.“ Nuž ale to sú len špekulácie ,v ktorých by som sa , ani neviete ako, rád mýlil. Tak len toľko som chcel, aby sme si pri tom tancovaní na hrobe Smeru-SD dávali dobrý pozor, aby nám niekto na tie dupotajúce nôžky nedal reťaz a neposlal nás ťahať vodu zo studne. Lebo to somáre obvykle robia....

Radovan Medovič

Radovan Medovič

Bloger 
  • Počet článkov:  16
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Keď vidím mravca, ako nesie slamku do mraveniska vidím aj tak trochu seba. Som humanista, otec, manžel, učiteľ a mravec. Na všetko je v živote ľudskom čas..... V tomto mojom je čas sa vyjadriť. Nemlčať, ale posunúť to na čo myslím, to čo považujem za dôležité ďalej. V blogu sa preto budem venovať celospoločenským témam a aj politike. Naša spoločnosť potrebuje zmenu, potrebuje reformu a možno aj revolúciu. Táto zmena, ale musí byť ako stavba mraveniska. Precízna harmónia veľkého počtu slamiek s veľkým počtom mravcov. A výsledok? No, keď to dokážu mravce...... :-) Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťŠkolstvoSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu