reklama

Keď sa Vianoce opýtajú patchworkárky, čo robila v lete.

Možno by bolo najlepšie začať otázkou, kedy vznikajú vianočné ozdoby. Veľa ľudí sa domnieva, že tesne pred Vianocami. My čo ich šijeme samozrejme vieme, že to nie je možné. Všetko to vyzerá veľmi jednoducho, ale pravdou je, že aj pomerne jednoduchá vianočná ozdoba potrebuje svoj čas. Či ju už šijeme podľa predlohy niekoho iného, alebo si ju navyše sami vymýšľame – v tomto prípade sú to samozrejme násobky času, ktorý potrebujeme.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Vianočný patchworkový košíček
Vianočný patchworkový košíček 

Vianočný patchworkový košíček.

S prípravou vianočných ozdôb preto nie je dobré začať na poslednú chvíľu. Prinieslo by to zbytočnú nepohodu, či povrchnosť prevedenia a s výsledkom by sme takmer určite neboli spokojní. Najmä ak dekorácie zamýšľame ako originálne darčeky pre niekoho, koho máme radi. Malo by z nich byť cítiť, že vznikali v kľude a pohode a že priniesli niečo aj nám – napríklad relax. Potom sa už treba len zamyslieť, kde radi relaxujeme a dostávame sa k tomu, kde a kedy by sme ich mali šiť. Každý z nás má v tomto ohľade iné obľúbené miesto, možnosti aj zaužívané zvyklosti.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Šitie patchworkových ozdôb v prírode
Šitie patchworkových ozdôb v prírode 

Ak máte nejaký dvorček či záhradu, je to veľmi dobré miesto aj na šitie. Istým obmedzením sa môže zdať elektrický prúd, ak potrebujete šiť na stroji, resp. potrebujete použiť žehličku. Ja si pomáham predlžovacím káblom, ale je možné presedlať na čisto ručné šitie a to strojové si nechať na daždivé dni, ktorých bude ešte určite dosť…

V poslednom čase som si obľúbila šitie v prírode. Možno ma k tomu čiastočne priviedol aj môj manžel, ktorý sa ma všemožne snaží vytiahnuť z bludiska každodenného mestského životného stereotypu a odváža ma niekam bližšie k prírode. Tak sa stáva, že šijem napríklad aj vianočné dekorácie cez letnú dovolenku. Zdá sa vám to prevrátené či zvláštne? Človek si musí aj počas horúcich letných dní v mysli navodiť na chvíľu vianočnú náladu a potom sa to zrazu dá. Navyše je to veľmi praktické, lebo pred sviatkami tie vecičky už “len nájdeme” hotové. A ešte jedna výhoda navyše: keď si tie ušité veci v zime chytíte do ruky, v mysli sa vám vybavia všetky tie horúce slnečné letné spomienky!

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Šitie vianočného košíčka
Šitie vianočného košíčka 

Na tomto obrázku práve vzniká pestrý košíček - vianočná priestorová dekorácia.

Ak vás vianočné patchworkové dekorácie zaujali, ďalšiu (nielen vianočnú) inšpiráciu môžete načerpať v mojej galérii.

Patchworkový vianočný stromček atarashi
Patchworkový vianočný stromček atarashi 


Dagmar Méresová

Dagmar Méresová

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Učím patchwork šiť a vidieť po svojom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu