reklama

Čo s tým treba robiť ?

Určite každý vodič, prípadne okoloidúci si už všimol na ceste nejaké prejduté mŕtve zviera. Sú prípady, keď je jasné, čo treba robiť.. čo však v tedy, ak zrazíte zviera, ktoré nie je jeleň alebo diviak.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Dnes doobeda som šiel v meste po dosť frekventovanej ceste v blízkosti škôl, materských škôlok a nemocnice. Z diaľky som videl, že na ceste niečo leží. Keď som sa k tomu priblížil všimol som si, že je to prejdutá mačka. Celú tú smutnú situáciu dopĺňalo ešte aj to, že mala ešte zdvihnutú labku - predpokladám, že to bol asi nejaký kŕč, prípadne jej auto tak zlomilo labku. Keď som sa behom 30 minút vracal po tejto komunikácii opačným smerom, všimol som si, že mačka tam ešte stále ležala, avšak bola už zrejme niekoľkokrát prejdutá, lebo labka už bola dole.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je to síce smutná situácia, ale teraz by ma zaujímala jedna vec. Ak prejdem srnca, jeleňa prípadne diviaka, je mojou povinnosťou ohlásiť to miestnej poľovníckej organizácii, aby si pre túto zver prišli. Nie je mi, a myslím, že asi väčšine vodičov jasné, čo robiť, ak vidím prejduté mačky, prípadne iné zvery, ktoré sa do gulášu jednoducho nehodia.

Platí pravidlo aj vtedy, že treba volať poľovníka? Rád by som sa dozvedel, ako postupovať, pretože nechať hnijúce a v lete aj poriadne zapáchajúce zviera v blízkosti škôl, nemocnice a škôlok nie je veľmi ideálne riešenie.

Michal Bajzík

Michal Bajzík

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek milión :) Zoznam autorových rubrík:  Epické slovo na pokračovanieOsobný názor na GeopolitikuNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu