reklama

Škrtflácia

Škrtflácia z anglického shrinkflation sú praktiky keď produkt síce nezdražie, ale jeho obsah, alebo kvalita poklesnú.

Škrtflácia
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Takže ak sa Vám zdá, že balíček obľúbených čipsov zrazu chutí nejak inak, alebo je nejaký ľahší, nemusí to byť len zdanie. Tento fenomén sa oveľa častejšie objavuje v Amerike, ale prvé lastovičky už dorazili aj do našich končín. Hovorím napríklad o rožkoch, ktoré mali kedysi 50gramov a dnes sa oveľa častejšie stretnete zo 40 gramovým.  Na regáloch kde kedysi stáli dvojlitrové fľašky sú dnes 1,75 a 200 gramové vrecko cukríkov nahradilo balenie 175 gramové. Nejde však iba o potraviny. Jednou s najvýraznejších obetí škrtflácie sú hygienické produkty. Skúste si pre zaujímavosť pozrieť o koľko sa zväčšila stredová rulička na vašom toaletnom papieri ak nájdete nejaký starý trebárs na chate.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Ak ste si škrtfláciu už všimli, napíšte mi svoju skúsenosť dolu do komentárov. Ak ešte nie, dajte si pozor, jedného dňa sa s ňou určite stretnete.        

toaleťák
toaleťák 
Michal Muránsky

Michal Muránsky

Bloger 
  • Počet článkov:  50
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Optimista, dobrodruh, hľadač pravdy, bývalý mestský poslanec, couchsurfer, potápač, spisovateľ, daytrader (doplním keď budem vedieť viac) Zoznam autorových rubrík:  Future newsImpulzget realposlanecWingmanov denníkšportPoéziaŠkandálometerSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu