reklama

Maturitný test unikol na web s chybami (alebo urobil chybu SME?)

Práve som si v denníku SME prečítal článok o úniku odpovedí z maturitného testu z angličtiny. Pri článku sa nachádza kľúč správnych odpovedí pre úlohy s výberom správnej odpovede pre test s kódom 9717. V kľúči sa vyskytujú dve chyby.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

Položka č. 24: The Pilgrims settled in (chýbajúce slovo) is now the state of Massachusetts.

Možnosti:

A which B what C that D where

Tabuľka, ktorá unikla na web, uvádza ako správnu odpoveď možnosť D. Správna je však možnosť B.

Položka č. 27: The following spring, the Iroquois Indians taught them how to grow corn, a new food for the colonists, and other crops in the unfamiliar (chýbajúce slovo) and how to hunt and fish.

A space B plain C field D soil

Tabuľka, ktorá unikla na web, uvádza ako správnu odpoveď možnosť B. Správna je však možnosť D.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na webe teda zrejme neboli oficiálne správne odpovede, ale odpovede, ktoré niekto vypracoval, pričom z nevedomosti či nepozornosti urobil dve chyby.

Doplnené 19. 3. 2011: Denník SME včera uverejnil tabuľku s kľúčom správnych odpovedí pre úlohy s výberom správnej odpovede s komentárom: „Odpovede na otázky testu z angličtiny, ktoré sa vopred objavili na internete." Celkovo je to 36 položiek zo 60. Jeden z diskutérov však tvrdí, že na webe kolovala iná tabuľka. Riaditeľka Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania Romana Kanovská vyhlásila, že unikla asi tretina správnych odpovedí. Zrejme to teda bol kľúč pre úlohy s krátkou odpoveďou, ktorých je 24, čiže 40% z celého testu. Ak máte niekto k dispozícii kľúč, ktorý vopred unikol, pošlite mi ho prosím na mail uvedený v profile.

Daniel Miklošovič

Daniel Miklošovič

Bloger 
  • Počet článkov:  150
  •  | 
  • Páči sa:  35x

Učiteľ angličtiny. Záľuby: beh, turistika, cyklistika, šach, hudba. Zoznam autorových rubrík:  BehAngličtinaŠkolstvoVieraPolitikaPostrehy

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu