reklama

Sen o Švajčiarsku

Švajčiarsko je európsky štát, ktorý rozlohou, počtom obyvateľstva a prírodnou scenériou sa veľmi podobá nášmu krásnemu Slovensku. Životná úroveň , sociálne istoty, priemerné mzdy a starobné dôchodky občanov Švajčiarska však na rozdiel od nás už dlhé desaťročia patria k tým najvyšším v Európe.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Kto z nás by nechcel byť „SLOVENSKÝM ŠVAJČIAROM"? Ja osobne o tom snívam už šesť desaťročí. Prvýkrát to bolo ešte v predškolskom veku, keď mojím rodičom po roku 1948 vtedajší politickí vodcovia sľubovali socialistické Švajčiarsko. Ako to dopadlo iste všetci dobre vieme, čiže môj sen sa nesplnil. Druhýkrát, v roku 1968, sen o „ČESKOSLOVENSKOM ŠVAJČIARSKU" prerušili tanky spojeneckých armád Varšavskej zmluvy - a tak som sníval ďalej.

Konečne! November 1989. Samozvanci v štrikovaných svetroch, so zmijovkami (budajkami) na hlavách, svojím štrnganím kľúčov na námestiach miest a obcí srdcervúco presviedčali ľudí, že zlým časom už odzvonilo a sen o Švajčiarsku sa čoskoro stane skutočnosťou !

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Od tej doby uplynuli už viac ako dve desaťročia a namiesto vysnívaného Švajčiarska žijeme v úplne inom štáte. Žijeme v spoločnosti ovládanej finančnými skupinami, podporovanými skorumpovanými politickými predstaviteľmi, ktorí neustále ožobračujú drvivú časť obyvateľov Slovenska. Môj sen neustále prerušujú korupčné aféry, mafiánske praktiky, špinavé privatizácie a rast nezamestnanosti. Zo dňa na deň sa zvyšujú ceny potravín, palív a energie, v katastrofálnom stave sa nachádza naše zdravotníctvo a školstvo a daňové zaťaženie nás občanov má zvyšujúcu sa tendenciu. Vrcholom spomínanej antisociálnej politiky je momentálna kauza Gorila. Dnes sme v podstate na tom po stránke finančnej a sociálnej v horšej situácii, ako pred šiestimi desaťročiami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ja sa s touto situáciou neviem a nechcem zmieriť, preto pátram po tom, prečo sa vysnívané „Švajčiarsko" nestalo skutočnosťou. A čuduj sa svete! Ja som ho predsa len objavil ! Honosné vily s bazénmi, luxusné limuzíny, zahraničné dovolenky, rezidencie a iné lahôdky, ktoré si bežný občan nemôže dovoliť, jasne svedčia o tom, že to „Švajčiarsko" tu asi predsa bude. A mám pravdu!

Je tu! Ale pozor! Len pre jedno percento vyvolených, ktorí si už takmer 20 rokov napĺňajú svoje mešce nevídaným bohatstvom, ktorí si zákony upravujú tak, aby neboli trestne stíhaní a ktorým je život ostatných 99 percent obyvateľov úplne ľahostajný.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A preto Vy, 99 percent občanov Slovenska, otvorte oči, prestaňte mlčať a začnite bojovať proti parazitom spoločnosti, aby sa ten sen o vysnívanom „Švajčiarsku" stal skutočnosťou!

Miloš Grúň

Miloš Grúň

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Aktívny dôchodca. Kandidujem ako občiansky kandidát č.53 na kandidátke 99% Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu