reklama

Notorické klamstvá pani bývalej (alebo neohrabaná obhajoba Vaľovej pochybení)

Už tisíckrát bola prichytená pri klamstvách, napriek tomu neúnavne pokračuje v ich rozširovaní, aby celé Slovensko malo postarané o zábavu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Ešte jej zostalo zopár verných fanúšikov, ktorí jej so súcitom utierajú vyplakané povolebné oči. To im sa snaží na „všemocnom“ fejsbuku nahovoriť, že ona a len ona to vedela robiť správne. Možno vedela, ale nerobila. Pozrime sa na nedávne jej dve klamstvá, ktoré prezentovala nie tak dávno.

O tom, ako klamala pri zobratí úveru

O tom, že nepodpísala súťaž na bytovku

V súlade s úžasným logickým myslením pani Vaľovej sú jej tvrdenia, že zbabrané verejné obstarávania, ktoré ona ako primátorka robila, nemusia byť pokutované až v takej výške, ako to hovorí zákon, ale azda trochu nižšie. Tomuto radostnému tvrdeniu nasadila zároveň korunu spôsobom nevídaným: Mám sa jej vraj ospravedlniť, ak pokuta nebude 30 tisíc, ale menej. Koľko je vlastne menej? 29 999, 20 000 alebo 4 000? To je naozaj briskná logika, podľa ktorej nie je dôležité, že pokuta bude za zbabrané verejné obstarávanie (!), ale to, že nebude v plnej výške ako ukladá zákon (?). 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak sa ospravedlním, Humenčania s radosťou zaplatia za jej babráctvo

Domnievam sa, že ak by pokuta bola naozaj nižšia a ja by som sa plný zadosťučinenia ospravedlnil, obyvatelia Humenného by s nadšením a vďakou pokutu za jej babráctvo zaplatili. To už skutočne pani Janka stratila aj posledné zvyšky súdnosti?

Mám však protinávrh: Ak pokuty za jej spackané verejné obstarávania zaplatí zo svojho vrecka, tak potom sa jej ospravedlním, hoci ani netuším, za čo by to bolo.

A ešte na pripomenutie: Úrad pre verejné obstarávanie nám poslal avízo o začatí ďalšieho konania vo veci inej pochybnej zákazky, tz. In house pre 1. Humenskú a.s. Možno si na túto zákazku pani Vaľová spomenie. Ak nie, včas jej to pripomenieme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Komu tiekli verejné financie za inzercie?

A ešte niečo z iného súdka: Na kameru pani Vaľová teatrálne ukazuje, že mesto zadáva inzerciu do Humenského expresu. Áno, pretože musíme chrániť verejné financie. Ona zjavne ani nevie, čo to je. Vydal som pokyn, aby všetky naše organizácie zadávali inzerciu do novín, na základe vyžiadania si cenových ponúk. Expres je suverénne najlacnejší. Ona zadávala niekoľkokrát drahšiu inzerciu predovšetkým do novín, ktoré patria jej kamarátovi, a ten sa na oplátku za „dobrý peniaz“ neštítil ohovárať jej oponentov. Je to potvrdené aj policajným vyšetrovaním. A kamarát získaval nielen drahú inzerciu, ale aj stavebné zákazky. Tak, ako? Zasa sa treba ospravedlniť?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zavrela štadión, zrušila hokej a korčuľovanie a haváriu riešila po 7 mesiacoch

A ešte niečo: Poslancom mestského zastupiteľstva sa nepozdávajú stavebné zákazky pani Vaľovej, preto ma požiadali uznesením, aby som vybral externého stavebného dozora, ktorý ich skontroluje. Jednou z takýchto „podozrivých“ zákaziek je rekonštrukcia strechy zimného štadióna. Strecha skolabovala v januári 2016, štadión bol vzápätí zavretý, hokejisti nedokončili súťaž. Pani Vaľová donekonečna obmieľa, že to bol havarijný stav. Ale ak to bol havarijný stav a zatvoril sa štadión, malo sa robiť okamžite, aby sa zabránilo hospodárskym škodám a stratám na životoch. Pani Vaľová to pochopila po svojom: Skončil hokej, nemohla sa korčuľovať verejnosť ani mládež, ale havária sa začala opravovať až koncom júla. Šesť mesiacov po uzavretí štadióna. Za ten čas mohla urobiť verejnú obchodnú súťaž minimálne dvakrát a nemusela vyberať firmu, ktorá nesplnila zákonom predpísané požiadavky, za ktoré hrozí pokuta. A mohla vybrať omnoho lacnejšiu ponuku. Zadal som vyplniť výkaz-výmer jednej humenskej firme, ktorá robí strechy, a výsledná cena bola o viac ako 100 tisíc nižšia. Uvidíme, potvrdí alebo vyvráti to externý stavebný dozor.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

O dlhoch pri hokeji už nerozpráva

A čo dlhy po Mládežníckom hokejovom klube (MHK), ktorému dávala veľmi veľa peňazí a ešte mu dala do prenájmu aj zimný štadión? Vypisovala na prelome rokov, že hrám divadlo, lebo chcem zlikvidovať hokej. Vraj, nie sú tam žiadne dlhy. Radšej by sa nemala vyjadrovať, radšej by mala mlčať. Prikladám dôkaz od VS energetiky a video o potvrdení dlhov pre ďalšie subjekty. Veľmi takticky nezačala s prípravou rozpočtu na rok 2019, pretože dobre vedela, že hokejistom nemôžem poskytnúť dotáciu na dokončenie sezóny. Pritom faktúry neboli uhrádzané už od októbra 2018. Pritom pani Vaľová bola ešte primátorkou a jej zástupca bol dokonca prezidentom MHK, takže dobre vedela, že peniaze už klub nemá. Takto úžasne predvídavo pre prípad neúspechu vo voľbách si to pripravila spolu so svojím verným bratislavským právnikom, ktorému zverila hokej v Humennom do rúk. No a v zlomyseľnom postupe okamžite po prevzatí funkcie primátora mi oznámili, že pokračovať nemôžu, lebo nemajú peniaze. Bolo to podlé a s tou podlosťou sa pani Vaľová prezentuje ďalej. Hlúpučkými videami a primitívnymi statusmi Zuzany na jej falošných účtoch na fejsbuku. Žeby to pomohlo k lepšiemu postaveniu na volebnej kandidátke rodnej strany v parlamentných voľbách? Alebo, žeby sa slávna štvorka nevzdávala svojich ambícií ešte v tomto volebnom období? Všetko je možné. Nuda je hrozný radca.

Miloš Meričko

Miloš Meričko

Bloger 
  • Počet článkov:  6
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zaujímajú ma ľudia, spoločenský život. Mám rád knihy, humor a vždy niečo nové. A v neposlednom rade som hrdým Humenčanom, aj keď to niekedy nie je ľahké. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu