reklama

Scifisti silvestrovali alebo LilCon

V to ráno som bola hore už o piatej. Prečo? Bola som si vedomá hygienických problémov nastávajúcich dní a tak som si ráno pred silvestrovskou chatovicou ešte potrebovala umyť hlavu, nech sa ma guidisti nezľaknú. Pre odchodom som musela zbehnúť do Lidla a ako pravá superhrdinka som rozpútala vojnu medzi dôchodcami.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Kto by to bol povedal, že na Silvestraotvoria Lidl o hodinu neskôr? S hordami dôchodcov som ajso sestrou čakala pred vchodom a hneď ako otvorili, sme sa vrhlidnu aj s postaršími spoluobčanmi. Nakúpili sme bezmenších zranení a naša cesta sa mohla začať.Vyzdvihli sme LiLu, ktorej vlastne naše obydlie patrilo a šup aj sňou do Košarísk.

Otvorili sme dvere do maličkejchatičky a celé nadšené začali proces obývateľnosti.Samozrejme, že ohník nám vyhasol po piatich minútacha v nasledujúcich pikosekundách som si „rúbla“do prstov. Šikovnosť je moje druhé meno. Nechcelo to však prestaťkrvácať a musela som sa uchýliť ku krízovémumanévru (napchala som si do rukavice papierové utierky a za nimi ručičku). Odvtedy som bola aspoň hlavnýkurič a kúrila som o sto šesť :)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Umyli sme riady, párkrátsme si zavolali s ostatnými guidistami a ozdobili sme nášsci-fi stromček. Všetko sme presne stihli a mohla som sa vydaťnaproti ostatnému osadenstvu. Rátala som svoje kroky,plietla sa a napokon som sa vyplietla tak, že som sa zrazila sozbytkom. Ako skúsená turistická sprievodkyňa(tú ulicu som videla prvý raz v živote) som ichnavigovala a trafili sme až do našej LiLa chaty. S Namuras smevytasili fernet a pripili si na našu krásu a inteligenciu avrhli sme sa na štítky!

Vzhľadom na to,že sme so štítkovanímešte len začínali, boli pomerne ľahké veci nahádanie. Cez hranie spoločenských hier, konzumovaniemedovníkov a kecania sme sa prepracovali ku kinematickýmhodinkám, z ktorých si veľa nepamätám,lebo som akosi zaspala. Pamätám si len marselov šialenýksicht, keď sa ma snažil dotknúť či čo a vraj ma LiLapred polnocou budila. No ja vám neviem, zobudila som sa 23:57na to, že na mňa fúka. Vybehla som von ako s tryskou v zadkua bola tam strašná kosa pre niekoho, kto dovtedy ležalzakutraný pod dekou. Tuším bol ohňostroj a volala mikamoška Adriááána, ale viem to len neurčito,lebo som napoly spala. Spáchali sme pár promo fotos anabehli dnu. Pozeral sa Doctor Who, ale ja si ho nepamätámcelého, lebo moje telo chcelo pokračovať v načatom spánku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ráno mi bola tuším zima.A potom teplo. A zobudila som sa až o pol jedenástej (veďani doma tak dlho nespím!!!!) a načapala Marsela s Namurasako...pozerajú Buffy! Do hodiny už kuchyňa praskala vošvíkoch , pretože všetci spáči sa zobudili azaplnili každý milimeter. Moja sestra Sonička sa zobrala, žeuvarí cestoviny a na pomoc privolala osobu sveta znalú-Marsela. Pod taktovkou týchto dvoch celú chatu užonedlho zaplnila vôňa cestovín, omáčky alaMarsel (zohriata Morcadela) a s Namuras sme sa dali do strúhania...ehmkrájania syra na jemno. Všetci boli namäkko z tohto menua rozhodli sa, že sa po ňom pôjdu vyvetrať. Zostali sme soslávenkyňou Namuras v chatičke samé. Čo sme tamrobili je tajné, jediná obeť (fernet) bola zničená.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Xartrix s Avengerom chytili novúmániu pozerania Doctora a ja ako milovník jeho deviatejverzie (ten jeho hlas...ááách) som sa k nimzakaždým priplichtila. Tento večer sme strávili vpozeraní Stardustu a tohto Doctora. Na nejakých päťminút sa mi podarilo aj zaspať. Potom som sa od samejlenivosti nemohla pohnúť a tak som len s Xartrixomkomunikovala. Pridal sa k nám Avenger a viac-menej savystriedali v našom diskusnom krúžku všetci. Mámpocit, že LiLa zabudla sieťový kábel od premietačkyschválne,aby sme si mohli spraviť rodinnú atmošku pristromčeku.

Okolo štvrtej sa priplichtil chodiacijubox (Marsel) a zásobil nás svojimi hitmi až dopiatej, kedy sme to už nezvládali a nasledovali smeNeldoretov príklad. Zaspali sme, ale Marsel vraj lenrozmýšľal. O 8:30 som sa prebudila a bežala do kuchyne,lebo som sa bála, že nezastihnem moju Namuras, ale mala somšťastie. Ešte neodchádzala, ale bola trošku mrzutáz nedostatku spánku (túto noc vôbec nespala) a javiem, že podvedome sa jej cnelo za postieľkou. Napokon odišla aišlo to dolu vodou. O dve hodinky na to nás opustila aj jehožltosť (Marsel) a zostali sme len baby z Blavy a miláčikoviaz Prešova. Prečo by sme si teda neurobili vlasový salón?Vytasila som žehličku na vlasy a z Neldotera urobila Hermionu. Celýcon som spracovávala Xartrixa, aby sa zveril do mojichručičiek a nechal si vyrovnať vlasy. Stalo sa tak, sadol si nastoličku a zveril sa do mojich pazúrov. Ale nebojte sa,zostal celý. Pol hodiny pred prešovským odchodom smeešte zadrtili Osadníkov, v ktorých nás Hipozasa nabil a chlapi nám odišli. Zasa som sa povyhrážala,že si na budúci con už donesiem to lano a všetkýchsi ich priviažem, aby nikam nešli. Na chate zostala len pôvodnázostava, my tri z Nit...Blavy a snažili sme sa skultúrniťten výbuch. Keď sme napokon odchádzali aj my,nostalgicky som sa obzrela za nádhernou prírodouKošarísk a s falošným plačom nastúpila doauta.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako na Nový rok, tak po celýrok. To znamená, že sa mi už konečne pošťastí apriviažem vás! Ja sa vrátim!

You know you love me, XOXO, Elendilka

Mirka Klempová

Mirka Klempová

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Malá potvora s veľkým zmyslom pre humor. Som malá vzrastom, ale veľká duchom;) Milujem sci-fi, spoločenské hry, rockovú hudbu, Davida Tennanta a keď u mňa spia scifisti :P Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu