reklama

Zápisky maturantky- deň druhý

Do you speak English? Alebo dnešné dobrodružstvo v mori maturantského života.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Ráno sa mi opäť dobre spalo. Síce som sa po prebudení mierne nepohodla s mojimi liekmi (obliala som sa kvapkami) ale stále som mala dobrú náladu. Hodila som sa do gala a vybrala sa von.

Pršalo. A riadne! A mne premokli čižmy už na ceste na zastávku, viete čo to bolo ešte plahočiť sa Petržalkou? Ja neznášam, keď mám mokré nožičky! Už to signalizovalo, že dnes nebude môj deň.

A veru nebol. Ono, anglicky sa učím tri roky. Zbožňujem ten jazyk, je to moje hobby. Dala som si z neho áčko a dnes som to trpko oľutovala. Počúvanie bolo celkom zrozumiteľné a mám z neho dobrý pocit. Horšie boli nasledujúce stránky. Moje oči sa vyvaľovali stále viac a viac, až som si pomyslela, že mi vypadnú. Test sa mi zdal veľmi náročný, ale to som mohla čakať. V duchu som si nadávala, že som sa precenila. Dúfam, že mi aspoň tých desať bodov, čo mám dostať za toto áčko na prijímačkách tieto problémy stáli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Test som dokopala a zbehla som na obed. Počuli ste o "Švédskom pagáči na syrovej omáčke so zemiakmi"? Verte mi, dokážete žiť aj bez toho. Po tomto "chutnom" obede som sa vybrala do podniku pri škole na horúce jabĺčko, kde som zistila, že aj ostatní áčkari majú podobné pocity ako ja.

Našťastie, Boh ma neopustil a v druhej časti sme dostali esej. Téma filmu a divadla mi "sadla ako riť na šerbeľ" a nadobudla som pocit, že aspoň na tomto sa vytiahnem. Opäť som to napísala v rekordnej rýchlosti (za 12 minút...to som ani netušila, že viem tak rýchlo písať). Pomyslela som si, že nemôžem odísť znovu ako prvá, tak som to ešte tri razy skontrolovala a aj tak som bola jediná na chodbe. Počkala som na spolužiakov a prišla som domov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zajtra ma to čaká posledný raz. Snáď zo seba nebudem taká sklamaná ako dnes a podám dobrý výkon. Veď nemčinu milujem... 

Mirka Klempová

Mirka Klempová

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Malá potvora s veľkým zmyslom pre humor. Som malá vzrastom, ale veľká duchom;) Milujem sci-fi, spoločenské hry, rockovú hudbu, Davida Tennanta a keď u mňa spia scifisti :P Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu