reklama

Prehľad inovačných aktivít v spoločnosti SumTotal Systems

SumTotal Systems primárne pôsobí ako poskytovateľ riešení v oblasti „manažmentu učenia a ľudských zdrojov“(learning and talent management). Je to spoločnosť, ktorá prešla turbulentnou históriou v snahe vyvinúť inovatívne jednotné riešenie na správu všetkých podnikových procesov spojených so zamestnancami - od ich prijímania, cez motiváciu, učenie, hodnotenie výkonnosti, platové ohodnotenie, kariérny rast až po plánovanie ich náhrady. Vďaka tomuto ambicióznemu cieľu a inovatívnemu prístupu k jeho riešeniu sa táto spoločnosť stala jedným z najväčších hráčov na trhu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Turbulentná história

Firma SumTotal Systems bola založená v marci 2004 zlúčením učenie správcovských spoločností Click2learn a Docent. Tento krok bol strategický, s cieľom vytvoriť firmu s veľmi silným postavením na trhu, posilniť finančné zázemie spoločnosti a rozšíriť kapacity v oblasti zákazníckej podpory, čím plánovali osloviť veľké korporácie, vyžadujúce stabilného a silného partnera.

Firma i po svojom vzniku prešla mnohými zmenami, najmä viacerými strategickými akvizíciami:

  • V októbri 2005, spoločnosť získala Pathlore, špecialistov v oblasti štátnej a miestnej správy a zdravotníctva.

  • V novembri 2006, získal SumTotal MindSolve Technologies, súkromnú spoločnosť, ktorá bola založená a stále funguje pod rovnakým tímom, ktorý vytvoril ich pôvodne ponúkaný softvéru už z roku 1994.

  • SumTotal bol pôvodne na burze NASDAQ, ale bol vykúpený spoločnosťou Vista Equity Partners a prešiel do súkromného vlastníctva 21. júla 2009.

  • V septembri 2010 došlo k ďalšej akvizícii, tentoraz tvorcov talent management softvéru, firmy Softscape, čím si SumTotal opäť posilni miesto na trhu.

  • V januári 2011, SumTotal Systems oznámil akvizíciu GeoLearning lídra na trhu SaaS(softvér ako služba) Learning Management.

= + + + + + +

Ocenenia

Firma získala počas svojho pôsobenie množstvo prestížnych ocenení v rôznych kategóriách a oblastiach. Samotná firma ako celok získala nasledovné ocenenia:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
  • 2010 Top 20 Learning Portal Companies by TrainingIndustry.com

  • KM World Award - 100 Companies that Matter in Knowledge Management in 2009

  • Software Magazine - World's largest Software and Service Providers – 2009

  • Bersin Talent management Systems Customers Satisfaction 2010

LMS komponent ponúkanej platformy získal ocenenie:

  • eLearning 2009 Awards of Excellence for Best Enterprise LMS

Takisto známy produkt ToolBook, nástroj na tvorbu e-learningových materiálov, bol ocenení niekoľkokrát:

  • 2009 Brandon Hall Awards for Excellence in Learning Technology

  • KMWorld’s Trend-Setting Products of 2010

Vývoj ponuky spoločnosti

Počas celej histórie spoločnosti SumTotal Systems uskutočňovala postupné cieľavedomé rozširovanie svojej ponuky a snažila sa pokryť čo najviac segmentov neustále rastúceho trhu. Ako som sa dočítal na ich stránke, neustále analyzujú trh a tendencie v oblasti e-learningu a manžmenu HR a prispôsobujú ponúkané riešenia najnovším úspešným trendom.

Poskytovaná platforma

Prvotným produktom spoločnosti už v roku 2004 bola platforma SumTotal Enterprise Suite prostredníctvom ktorej sa snažili zaviesť nový prístup k e-learningu a manažmentu HR: Namiesto viacerých produktov od nezávislých firiem presadzovali jednu konzistentnú platformu zdieľajúcu spoločnú dátovú základňu. Táto platforma pozostávala zo sady 10 aplikácií (LMS, CMS, ToolBook, ...) a už na začiatku poskytovala široké spektrum funkcií.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aktuálnou ponukou je platforma Unified Talent Development Suite, vytvorená s cieľom kompletného softvérového pokrytia procesov manažmentu zamestnancov vo firmách všetkých veľkostí. Sada aplikácií bola rozšírená na 13 integrovaných aplikácií zdieľajúcich spoločné jadro, nie len databázové ale aj softvérové, čím posunuli integráciu jednotlivých nástrojov na úplne inú úroveň.

Súčasťou rozširovania ponuky a reakciou na nové trendy je zapojenie mobilných technológií do systémov platformy. Od e-learningu v mobile až po manažment prostredníctvom PDA.

Pokračovanie článku: Prehľad inovačných aktivít v spoločnosti SumTotal Systems

Miroslav Kováč

Miroslav Kováč

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Student Slovenskej technickej univerzity Fakulty elektrotechniky a informatiky. Zoznam autorových rubrík:  Podnikanie a inovácieSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu