reklama

Boris Kollár ako trójsky kôň opozície

Jeseň mení farby, covid automat ešte rýchlejšie. Vláda je pri moci rok a pol a skutočne nastal čas na prepotrebné reformy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Táto krajina žije stále z reforiem druhej Dzurindovej vlády, Ficove vlády neprispeli absolútne ničím a Radičovej vláda trvala prikrátko.

Boris Kollár sa vždy javil ako zástanca ľudu, jeho slovník dokázal osloviť jednoduchších ľudí, ktorí mu porozumeli. Tí bystrejší zrejme počuli v jeho  slovách bezbrehý populizmus a naivitu. Nespomínam si na žiadny stranícky prínos, ktorý by mali zmysluplnú koncovku bez rozvratu verejných financií. Spomínam si len na plamenné vyhlásenia, kde mu chýba odstup, pokoj a nadhľad. Ale dobre, ľudia dali Sme rodine mandát robiť svoju politiku, len zrejme neočakávali, že sa po krátkom čase stanú opozíciou súčasnej vlastnej koalície.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vrátim sa k reformám. Potrebujeme zdravotnú, školskú, dôchodkovú, súdnu, daňovo-odvodovú... Za tie roky ničnerobenia sme sa dostali do veľkých problémov a potrebujeme zreformovať azda všetko. Väčšina ohlásených reforiem, ktoré už majú svoju podobu, sa však nepáčia Kollárovej rodine. Jeho argumenty sa opäť podlizujú voličským skupinám ľudí a hrdo tiahne do boja so vztýčenou zástavou. Proti vlastným. Nikto síce nechápe, čo Kollár robí na koaličných radách, keď sa o reformách rokuje, lebo výstup je taký, že ničomu nerozumie, všetko neguje a tvári sa, akoby to počul prvýkrát. Ale dobre.

Evidentne vyžaduje osobitý prístup, doučovanie a jemné zaobchádzanie. Sakramentsky drahá nevesta. Povedal to na plné ústa, prečo sa teraz divíme..?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jeho rodina je dostatočne veľká na výťah do parlamentu, v tomto smere je nadmieru aktívny a prítulný. Keď pridáme jeho dávne živobytie ako štartér áut, voličské zázemie je vskutku obdivuhodné. Pozná svoju cenu a dáva ju neustále najavo svojim partnerom.

Dosadil si človeka do Generálnej prokuratúry, mal šéfa Slovenskej informačnej služby, sám sa stal druhým najvyšším predstaviteľom štátu. Obdivuhodná (tentokrát) politická kariéra jeho a jeho rodiny.

Mal by si však uvedomiť, že mocenské manipulácie v tzv. policajnej vojne zo strany jeho nominantov, nevôľa bojovať v protikorupčnom boji a antipatia voči reformnému úsiliu vrhajú veľký tieň podozrenia na jeho rodinu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ešte sú skutočne pevná rodina. Len aby sa onedlho nezačali podobať rodine Vita Corleoneho...

Miroslav Makyta

Miroslav Makyta

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  250
  •  | 
  • Páči sa:  744x

Hľadám svoj priestor a našiel som ho. Zoznam autorových rubrík:  Film a literatúraRecenzieTvorbaMiesto pre životSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

86 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu