reklama

Hlúposť vládne svetu

Súčasná generácia vzdelanostne podvyživených ľudí, ktorá vhupla so svojou mentálnou výbavou do éry obrovskej internetovej dostupnosti všetkého ľudského poznania

Písmo: A- | A+
Diskusia  (57)

a zároveň tragicky podcenila zhubný účinok sociálnych sietí, je zdá sa stratená.

Úbohá úroveň školského systému, neschopnosť kritického myslenia a neporozumeniu písaného textu sa začína naplno prejavovať. Už dnes nám v školách rastie generácia, ktorá bude v budúcnosti polemizovať, či slnko vychádza na východe, lebo to niekto spochybnil na sociálnej sieti.

Nečakáme na budúcnosť. Už ich rodičia, dnešní súčasníci, všetko spochybňujú. Sú proti očkovaniu. Sú proti testovaniu. Chcú sa vrátiť do normálu, ale nedokážu dostatočne prijať realitu. Dokonca úprimne veria v sväté právo rozosievať nezmysly. Ak ich názory zúžim len na hlúposť, tak treba poznamenať, že s hlúposťou sa nedá diskutovať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nebuďme však takí krutí. Nechce sa mi veriť, že by predsa len hlúposť vládla celému nášmu svetu. Dajme každému šancu, aby sa v budúcnosti, keď sa všetko vráti do normálu, nemusel hanbiť za svoje výčiny.

Azda najväčšou službou, ktorú by mohli títo ľudia pre seba urobiť, je prestať veriť politickým stranám, ktoré potupne vymývajú ich mozgy. Podľa prieskumu jedna pätina voličov verí svojim spriazneným stranám, čo považujem za smutnú stratu vlastnej suverenity v myslení. Lebo vychádzajú z presvedčenia, že politikom treba veriť. Nie, politikov treba kontrolovať.

Ďalším krokom by malo byť preverovanie informácií z internetu, je predsa neuveriteľné, že mnohí veria reálnym (niekedy ani to nie) osobám, ktoré masívne produkujú svoje názory. Nikto ich nepozná, ale všetci im veria. Táto slepá viera fakt hraničí s hlúposťou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Žijeme veľmi ťažkú dobu. Politici rezignovali na vysvetľovanie, skutoční odborníci majú zrejme málo mediálneho priestoru. Mlčiaca väčšina neveriacky krúti hlavou, ako sa kriví spoločenské prostredie, a napriek tomu sa ich nikto nezastane. Spoločnosť funguje samospádom, a títo zodpovední ľudia oprávnene očakávajú, že slušnosť má predsa len navrch, že odbornosť a ľudské poznanie musí predsa zvíťaziť nad hlúposťou jednotlivcov, ktorí zanešvárili celý priestor.

Miroslav Makyta

Miroslav Makyta

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  250
  •  | 
  • Páči sa:  744x

Hľadám svoj priestor a našiel som ho. Zoznam autorových rubrík:  Film a literatúraRecenzieTvorbaMiesto pre životSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu