reklama

Kráľovská komora

Včera ma zaujalo pár viet o rozmeroch kráľovskej komory vo Veľkej pyramíde. Okopíroval som môj príspevok o súčte 5 + 10 a prepojení Phí s Pí. Poslal som ho do diskusie. Dostal som odpoveď.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (85)

Rozmery Kráľovej komory sú potvrdené pomocou hodnoty jedného uhla, ktorý som našiel. Pracoval som spätne so skúsenosťami s reverzným inžinierstvom, ktoré som sa naučil vo svojom prvom zamestnaní na plný úväzok ako strojný kresliar, keď som koncom deväťdesiatych rokov minulého storočia dokončoval dvojročné vysokoškolské štúdium.

Pomocou vedeckej kalkulačky jednoducho zadajte hodnotu uhla (48.1896851), ako sa zistí kótovaním v softvéri na kreslenie. Potom nájdite tlačidlo Inverzná tangenta, na niektorých starých kalkulačkách je „ARCTAN“ a na najnovších digitálnych kalkulačkách ako na vašom mobile TAN^-1. Na niektorých kalkulačkách sa musíte najskôr uistiť, že ste vybrali režim "stupňov" (DEG), a potom sa uistite, že nie ste režimom Radians (RAD).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vďaka tomu môžem potvrdiť rozmery Veľkej pyramídy v Egypte a ďalšie nové objavy, ktoré som urobil.

F.M.

Odpoveď znela:

Fenomenálna analýza. Kľúčom je 12 nájsť hodnotu najbližšiu k presnému PI (v tých dávnych dobách) a iba ich zvýšiť o jeden rád. Zdá sa, že to bol v dávnych dobách jediný spôsob, ako to odvodiť. Či už to bolo 3,1416 .. alebo 3,1415 .. s toľkými desatinnými miestami, bolo to dosť dobré na to, aby urobili akýkoľvek pokrok a pokrok. Našiel som geometriu, ktorá hovorí o vašej analýze a potvrdzuje rozmery Veľkej pyramídy ako 280 lakťov vysoký a 440 (presne 755,6000000 ... stôp) na okraji základne. Som prekvapený vašim postupom. Strávil som hodinu písaním vašej práce a premýšľaním o logike, ktorá s tým súvisí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

Miroslav Židek

Miroslav Židek

Bloger 
  • Počet článkov:  187
  •  | 
  • Páči sa:  5x

...bývam na Slovensku a mám záujem o všetko, čo nadchne ducha človeka Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu