reklama

Krásy stredného veku

Možno budete namietať, že štyridsiatka nie je stredný vek. Možno nie, no najvyšší čas . Žiť a neriešiť.Milovať samu seba

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Spomínam si na otca, ako si pospevoval ,,už mi lásko není 20 let, už mi není ani 25...,,. Mala som z tej pesničky zmiešané pocity. Otec ju spieval s takou ťažobou, no úsmevom zároveň. Mne sa veľmi páčila, no mať 25 som si nedokázala ani len predstaviť.

viete čo?

Dnes si ju s takou istou krásnou ťažkosťou v duši spievam aj ja. ,,Už mi není ani 35....,,

Neviem či to máte tiež tak, ale okolo 30 som dostala neskutočnú chuť žiť. Akoby som si uvedomila, že pól života v čudu a keď niečo chcem zažiť, musím teraz. U mňa to bol prelomový vek. Bola som šialená vždy, ale 30 mi zmenila smer.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


V priebehu jedného roka som stihla toho naozaj dosť. Rozchod, vzťah i dieťa. Bolo to pomerne ťažké obdobie. No viete čo je na veku pred štyridsiatkou krásne? Že viem. Viem čo chcem, čo nechcem, čo milujem, čo nemilujem ani neviem lebo som sa naučila neriešiť zbytočnosti. 

Dokážem si užiť každú chvíľku pre seba. A to Vám teda poviem, pri 4 deťoch je to fakt o držku. Buď toho času veľa nie je, alebo keď ho máte energia je práve u niekoho iného.

Tak sme sa rozhodli s kamoškou na dámsku jazdu. Obe sme nespútané živly(ona viac ako ja).

Keď som bola s prvým mužom, nikam som nemohla . Poznáte to....pre pokoj v rodine ustúpim. Bolo to peklo. Dnes si uvedomujem aká som bola hlúpa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

To už síce nezmením, no dnes keď niekam chcem ísť jednoducho idem. Bol môj sen vypadnúť s babami na párty, dovolenku, výlet alebo čokolvek.

 Tak sme šli. 

Tancovali sme naplno, spievali z plného hrdla, pili koľko sme vládali. Bolo nám úžasne. 


Keď som pozrela na dcéru s krstnou dcérou, tie boli také ,,zdržanlivejšie,,. Nechápali sme. Potom mi to došlo. Oni to zažívajú každý víkend, neponáhlajú sa žiť, lebo majú ešte ten pocit ,,nesmrtelnosti,, ktorý sme mali kedysi všetci. Ten hlúpy čas že niečo chceme a keď to máme už chceme niečo iné. A viete čo mi vtedy napadlo ako prvé? 

,,Nebral bych je ani náhodou,,

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Milujem štyridsiatku. Mám veľké deti, no cítim sa mladá a krásna. Nemám krivky 90-60-90 no milujem všetky tie svoje nedokonalosti. Milujem to ako nepotrebujem riešiť zbytočnosti. Milujem ako sa chcem ustavične smiať a rozdávať radosť a nemám čas na zbytočnosti. Milujem dokonca aj to ako jednoducho dokážem nechať prácu na zajtra, lebo sa mi nechce. Aj toto si priznať občas nám ženám robí problém. No je to tak. Tiež sa nám nie vždy musí chcieť. A viete čo? Nemusí byť vždy všetko dokonale upratané a niekedy sa dá objednať jedlo domov. Môžeme mať aj chuť len tak preležať celý deň v posteli. Alebo nemyslieť ustavične na diétu a pokojne sem-tam zhrešiť. Lebo presne toto je krása života. Robiť to čo si žiadame a mať vedľa seba ľudí, ktorí to chápu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes sa smejem keď vidím dcéru ako sa hodinu maľuje. Kde sú tie časy ?

Toto ale nie je o veku. Tak ako všetko v živote. Je to o našom vlastnom nadstavení. Môžete sa hnať za večnou krásou, obrovským majetkom, alebo nehynúcou láskou. Môžte sa zhať za čímkoľvek.

Ja ale nechcem. Chcem tráviť čas s rodinou, s deťmi a priateľmi. A je mi úplne jedno či to bude v parku na Račku, alebo v lese pod hviezdami. Len nech sme všetci spokojní.


Takže nebojte sa veku. Nielen berie, ale i dáva :)





Monika Mezeiova

Monika Mezeiova

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Keď som premýšlala kto som a....som matka. Riadne nespútaný živel, milujúci a dobroprajný človek. No napriek tomu mám krátku zápalnú šnúru. Milujem život, ľudí, smiech a cestovanie. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu